Böcker av Monika Häägg

Böcker av Monika Häägg
Solbarnet, Månguden, Isvintern, Kungsgården, Jag spelar min roll, Grevens slott,Varulvens spår, Mumiens skatt, Augustimörker, Völvans spådom

torsdag 17 februari 2011

Hos bronsåldersexpterten med manusNu har jag varit och lämnat mitt manus till L. som brukar hjälpa mig med att läsa igenom texten och se så att jag inte skriver in saker som inte fanns på bronsålder. Han har hjälpt mig genom alla böckerna och gett mig många fina tips och råd. Han har arbetat som länsantikvarie, men är numera pensionär. Bronsålder och alla de stora gravhögar som finns runt om i Halland har varit hans stora intresse och jag är väldigt tacksam över att han hjälpt mig med att granska alla manus innan de gått till tryck.
Mina böcker är ju inga historiska faktaböcker, men jag tycker ändå att det är trevligt om där finns en historisk grund som de vilar på. Mina böcker är en slags saga, men med de historiska kunskaperna som en tydlig del.
Den 4:e boken, Kungsgården, kommer att bli den sista delen i bokserien.
Nu har jag haft en riktigt trevlig eftermiddag tillsammans med L. Han har bjudit på tända ljus och te och mycket prat om allt mellan himmel och jord.Inte bara bronsålder. Han är en människa som älskar kultur och där har vi mycket gemensamt.
Nu skall det bli spännande att höra vad han tycker om det sista manuset.

Monika
*****

4 kommentarer:

  1. Jag har lyssnat på L hålla föredrag och gått stadsrundtur med honom som ciceron. Bättre expert kan du knappast få.

    SvaraRadera
  2. Mimmimarie, har du gått på hans stadsvandringar! Han kan så mycket om Halmstads historia!

    SvaraRadera
  3. Javisst, när jag bodde i Halmstad var torsdagskvällarna sommartid alltid bokade för stadsvandringarna, olika teman varje vecka och så roligt sätt att lära känna sin stad på.

    SvaraRadera