Böcker av Monika Häägg

Böcker av Monika Häägg
Solbarnet, Månguden, Isvintern, Kungsgården, Jag spelar min roll, Grevens slott,Varulvens spår, Mumiens skatt, Augustimörker, Völvans spådom

söndag 20 februari 2011

Nostalgisk bildUnder eftermiddagen har jag varit på min gamla teaterlokal i Kulturhuset och sökt efter manus och texter till sånger som jag komponerat för länge sedan. Tyvärr har jag inte haft någon bra ordning i mina sånger. Det är nästan 100 sånger och jag har letat fram nästan alla texter, men hade några kvar som jag slarvat bort.
Under eftermiddagens timmar hittade jag alla utom en. Den sången är nästan 25 år så nu får jag ge mig in i mitt eget mörkaste arkiv och se om den möjligen kan gömma sig där.
När jag letade blev jag lite nostalgisk. Både över alla texter och minnnen som bubblade upp och sedan hittade jag också en del klipp från tidningar.
Bilden är från föreställninge Spegeln som jag turnerade med 1996.

9 kommentarer:

 1. Vad skoj att hitta så gamla texter och reportage.

  SvaraRadera
 2. Vilken höjdardag du haft - vem kan säga att 'idag har jag varit på sångjakt':-)

  SvaraRadera
 3. Vilket spännade, kreativt liv du verkar ha. "Lite avis".

  SvaraRadera
 4. Monika vilken lycka att få återupptäcka. Ibland kan det vara det bästa. Att få hämta kraft ur det var.

  SvaraRadera
 5. Åh, vad roligt. Jag har precis skrivit min första sångtext som ska tonsättas. Hoppas jag en dag har så många som du. Vad är det för sånger du har skrivit?

  SvaraRadera
 6. Annelie, det är mycket visor men också en hel del med teatermusik. Jag har skrivit och komponerat några musikteaterpjäser. Den föreställningen som är på bilden innehöll en hel del sånger.

  SvaraRadera
 7. Det låter jätteroligt att göra teatermusik, särskilt att kunna komponera också. Det har jag tyvärr ingen talang för...

  SvaraRadera
 8. Så kreativ du är! Vilket jobb att samla ihop alla sånger igen, men SÅ kul att få det samlat! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 9. franziengland, jag är jättenöjd nu när jag näst intill har samlat alla mina sånger. Nu skall jag försöka arbeta med lite nya sånger. Jag har många texter och melodier som ligger och väntar på att få komma ned på papper!

  SvaraRadera