Böcker av Monika Häägg

Böcker av Monika Häägg
Solbarnet, Månguden, Isvintern, Kungsgården, Jag spelar min roll, Grevens slott,Varulvens spår, Mumiens skatt, Augustimörker, Völvans spådom

söndag 27 februari 2011

Dold egenskapI det här stora huset, som är en gammal Folkets Park-byggnad, arbetade jag i många år som verksamhetsledare för Halmstads Kvartersteater.

Av Författarvisionären Ebba har jag fått ett frivilligt uppdrag som jag också kan skicka vidare till andra bloggare. Uppdraget består i att berätta någon ovanlig egenskap eller förmåga som jag kanske inte har så mycket nytta av men som ändå är småkul att ha.

Jag funderade lite hit och dit över detta. Ovanlig förmåga som jag inte har nytta av? Jag tycker nog att jag har nytta av det mesta av mina förmågor. Men då tänkte jag att jag kunde berätta om något som jag inte brukar berätta om här på bloggen.
Att jag är bra på att strukturera och organisera. Det påstås att det är ganska ovanligt att personer som samtidigt är kulturkreativa personer också är bra på att organisera.
Den här förmågan utvecklade jag mycket under de åren jag arbetade som verksamhetsledare för Halmstads kvartersteater. Där behövdes både egenskaperna konstnärligt kreativ och bra på att organisera.
I teaterns fanns över 250 aktiva teateramatörer som repeterade i 15-20 teaterföreställningar per år. Det var både teaterkurser, drama, sångövningar, dans, kläder, smink, scenografi och ljus som skulle fungera. Och inte minst ekonomin och budgetar hade stor betydelse för att detta jättelika skaparglädjeprojekt skulle rulla år från år. Plats på scen och lokaler skulle organiseras och delas med andra skapande människor. Det gällde att vara välplanerad och se till att det både fanns bra nya pjäser att arbeta med och lokaler att använda.

Den här egenskapen har jag stor nytta av idag. Nu när jag är författare och förläggare och bara behöver organisera mig själv så är det bra att ha detta ”driv” i sig. Jag tror att jag strukturerar mitt författande bättre genom att jag varit verksamhetsledare i denna stora teaterförening.

Nu vill jag skicka vidare det frivilliga uppdraget till Trillingnöten och hennes blogg: Life is like a box of chokolate samt till Mimmimarie och hennes blogg: Mimmimariesböcker och annat så jag får veta någon onödig eller ganska nödvändig okänd förmåga /egenskap som dessa två har undanstoppade någonstans.

Monika

*****

5 kommentarer:

 1. Ja du, jag hade velat se Brooktorp, Halmstad som det var innan branden. Ur en samhällspolitisk kontext, är det väl naturligt att varje tidsperiod sätter sin arkitektiska prägel på en stad, men för den historiskt intresserade är det synd när gammalt ersätts helt med nytt.

  SvaraRadera
 2. Roligt att få veta du tog emot och genomförde uppdraget, samt att du är en god organisatör både i stort och smått:-) Och att du skickar det frivilliga uppdraget vidare ...

  SvaraRadera
 3. Uppdrag är alltid kul att få, man får tänka till lite.

  SvaraRadera
 4. Jag ser att mitt lilla uppdrag spridit sig:). Vad kul att jag hittade den här bloggen! Ska länka på min sida nu.
  Ha det fint!
  Maria

  SvaraRadera
 5. Vilket roligt uppdrag! Det är klart jag är med :)

  SvaraRadera