Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

söndag 13 februari 2011

På vårspaning - dagens tecken: snödroppar!Snödropparna blommar i min rabatt och videkissarna börjar slå ut.
Jag har en hörna i söderläge och där står mina snödroppar som så troget dyker upp varje vår. Ibland tidigt. Redan i slutet av januari. I år är de något senare, men blommar nu för fullt. Förra året dök de upp i snödrivan för då låg snön kvar väldigt länge. Långt in i mars.
Vide har jag plockat med mig hem under min strandpromenad. De börjar försiktigt öppna sin knoppar. Nu har jag satt några grenar i en vas.
Tog också med mig lite andra grenar. En blandning av olika sorter som snart kommer att skifta i grönt.
På köksbordet tronar redan utslagen forsytia och vinbärsbuske.

Monika

*****

10 kommentarer:

 1. Har också vide som visar sig, de är så fina!

  SvaraRadera
 2. Åhhh, då finns det hopp på att våren är på G.

  SvaraRadera
 3. Monika, ena dan tar du ljuvliga bilder på isflak och den andra på snödroppar. Är det så stora skillnader mellan nu och då? Helt fantastiskt! Jag har fortfarande snö upp till armhålorna på tomten. Det är bara kronorna på äppelträden som syns.

  SvaraRadera
 4. Allt som är bra kommer väl ifrån Halmstad?:-) Nu även snödroppar - det är nästan så det gör lite ont att se dem när jag samtidigt med ena ögat tittar ut på min snötäckta balkong här i Stockholm. Men våren kommer ... sen:-)//1:a kommentaren här från Ebba som aldrig varit i Halmstad (infödd Stockholmare)

  SvaraRadera
 5. Så stor skillnad är det. I min trädgård finns ingen snö men på stranden har havet kastat upp de gigantiska isflaken. Så bilden med kvinnan som sitter i solen på isflaken är lite bedräglig för runt omkring är det barmark.
  Och... till alla som önskar sig lite mindre snö. Håll ut, snart är den borta!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt! Vi har ju en bit kvar dit...

  SvaraRadera
 7. Ååhh hopp om livet!

  SvaraRadera
 8. Vad underbart det låter. Här i Stockholm känns det så avlägset. Det kom 3 dm snö i fredags, men jag tycker om snö och skidåkning så det känns härligt ändå. Dock så går inget upp mot vårtecken. Det känns i hela kroppen och in ger hopp.

  SvaraRadera
 9. Kan man annat än le när man läser och ser alla härliga vårtecken?! Ljuvligt är vad det är.

  SvaraRadera