Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

onsdag 23 februari 2011

Ankomsten av Shaun Tan


På den väldigt trevliga och användbara websidan Boktipset.se fick jag för ett tag sedan tips om en annorlunda bok. En bok utan text. Det kanske inte är något för en författare men jag blev väldigt nyfiken och ställde mig i kö på biblioteket för att ta del av denna annorlunda bok.
Ankomsten av Shaun Tan är verkligen en fantastisk bok. Mängder med underbara bilder som talar sitt eget språk. En historia om en man som lämnar sin familj och reser till ett annat land. Bilderna kryper in i själen och du sätter dina egna ord på denna berättelse. Hans saknad och hans längtan strålar ut ur sidorna och när han till slut återförenas med sin familj så lyser lyckan från bilderna.
Ankomsten utkom 2010 på Kabusa Böcker och finns förmodligen fortfarande att köpa hos bokhandlare eller gör som jag: Låna den på biblioteket!

Monika
*****

10 kommentarer:

 1. Men vad häftigt! En bild säger ju mer än ... Nu med så mycket bilder i en hel bok - kan förstå att den måste vara annorlunda och bra. Ingen språkförbistring heller:-)

  SvaraRadera
 2. Ebba, den här går verkligen att läsas på vilket språk som helst. Det behövs ingen översättning!

  SvaraRadera
 3. Vilka bilder det verkar vara.

  SvaraRadera
 4. Håller med dig att det är en jättefin bok. Hade hemma den från mitt bibliotek för ett tag sedan och blev riktigt tagen.

  SvaraRadera
 5. Petra, det är verkligen fantastiska bilder som sätter igång fantasin.
  mimmimarie, så kul att du redan har lånat boken. Jag tror den är en ungdomsbok men jag tycker den är en bilderbok för vuxna!

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset både här och det du skrev på min blogg.

  SvaraRadera
 7. Vad bra, nu har jag en orsak att gå iväg till biblioteket... det gör man alldeles för sällan.

  SvaraRadera
 8. Tack för detta fina tips- bilderna har sitt eget språk- och det kan vara oerhört starkt. Den här boken ska jag se till att låna hem !

  SvaraRadera
 9. Maja och Ingrid, absolut skall ni gå till biblioteket och låna denna bok. Men det kanske blir till att reservera den, för det fick jag göra. Önskar att jag haft den när jag arbetade med teater. Den föder så mycket tankar och det hade varit intressant att improvisera runt bilderna.

  SvaraRadera