Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

söndag 6 februari 2011

Gitarren har jag haft, sedan liten tjej jag var
Gitarren har följt mig sedan jag var en liten flicka. Jag var sju år när jag fick min första gitarr. Min mamma hade gitarrkurser för barn och de flesta var nog lite äldre än mig så deras händer hade vuxit sig mer lämpade för att klara att nå ackorden på den breda gitarrhalsen.
Nu för tiden finns det mindre gitarrer som är anpassade för små barn. Vilken tur för de små barnen! Det blev nog en och annan tår som föll när jag inte fick fingrarna att räcka till, men av all denna stretande möda har det blivit många fina stunder med sång och gitarrspel. Jag är ingen virtuos, nej snarare en vissjungande ackompanjatör. Genom åren har jag bytt gitarr några gånger. Den som jag har nu har jag emellertid haft ganska länge. Det är en nylonsträngad, akustisk, spansk gitarr. Jag har också några stålsträngade gitarrer, men den här lilla behändiga med strängar av nylon tycker jag bäst om.
För några år sedan sjöng jag och spelade nästan inget alls. Det var som att jag hade tappat sången och musiken. Förlorat den. Nu sjunger jag varje dag och gitarren är nästan alltid framme! Jag är glad att jag fått sången tillbaka!

Monika

6 kommentarer:

 1. Sången är underskattad som friskhetsfaktor, tror jag. Jag har också tappat sången, har inte letat särskilt mycket men kanske hittar den ändå nån gång. Keep singing!

  SvaraRadera
 2. Sången är verkligen en kraftkälla! Jag tror att människor, sedan urminnes tider, har sjungit och känt den kraften!

  SvaraRadera
 3. Jag förstår din glädje över gitarrspelandet! Jag spelade piano under min uppväxt, men fördelen med gitarren är att den är så lätt att ta med. Nu har vår äldsta dotter börjat spela gitarr och tycker det är så kul. Tidigare har båda tjejerna spelat piano.
  Överhuvudtaget tycker jag det är positivt att hålla på med musik som en motvikt till mycket idrott som går ut på tävlande. Ibland behövs aktiviteter som vi gör bara för njutning och där ingenting ska bedömas.

  SvaraRadera
 4. Gitarr ... alltid roligt när någon kan spela, gillar den akustiska.
  sv: tack!

  SvaraRadera
 5. Skall försöka ta tag i mitt pianospelande igen!Tyvärr har det blivit ytterst sporadiskt!
  Musiken är oftast inte så tävlingsinriktad, ja, om vi bortser från melodifestivalen. Jag har alltid tyckt att det går inte att tävla i musik!

  SvaraRadera