Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

tisdag 17 maj 2011

Provläsare av Kungsgården
Jag är nu inne på sista omgången av min redigering av Kungsgården. Om två veckor går den till tryckeriet. Skönt, säger jag. Nu är jag väldigt trött på den här texten, men så har jag också läst den väldigt många gånger.
Jag har fått många positiva reaktioner från mina provläsare och det känns också mycket bra. Nu är jag ganska lugn inför utgivningen.
Här är citat från några av mina provläsare:

"Jag tyckte att den var jättebra"
Agnes i klass 3
"Kungsgården var spännande från början till slutet"
Eva
"Spännande och fängslande. Svår att lägga ifrån sig.
Passar bra till ung som gammal
"
Katarina
"Jag började läsa igår och innan jag visste ordet av var den slut. Den var riktigt bra. Spännande handling och en del överraskningar. En fantastisk bok!"
LejlaAgnes omdöme av boken är jag extra glad för. Hon har inte varit provläsare på de tre första böckerna, men efter att hon läst dem under vintern så blev jag väldigt glad att hon också ville läsa manus till fjärde boken. Agnes är en ung och duktig läsare och det var roligt att upptäcka att även en så ung tjej klarade både handling och text. Då vet jag att jag kan rekommendera böckerna till lite yngre läsare också.


Eva och Katarina tillhör de äldre provläsarna och det är trevligt att böckerna fungerar även med vuxna läsare.

I augusti utkommer Kungsgården.
Monika*****

12 kommentarer:

 1. Måste kännas bra med så fina omdömen. Jag blir dock lite nyfiken på några saker: Hur hittar du provläsare? Är det folk du känner? Och hur kan du i sådana fall vara säker på att de säger vad de verkligen tycker?

  SvaraRadera
 2. Väntar med glädje på Kungsgården..Maria

  SvaraRadera
 3. Maria:
  Trevligt att du väntar med glädje!
  Annelie:
  Jag har både folk jag känner och folk jag inte känner som provläsare. Vad det gäller de jag känner har jag jag gjort den bedömningen att de är väldigt ärliga. Vissa av dem ger dessutom inte bara synpunkter på upplevelsen av läsningen utan ger också språkliga kommentarer och andra fel och brister i texten. Vilket är guld värt!

  SvaraRadera
 4. Vilke härlig feedback att få!

  SvaraRadera
 5. Underbart! Vad härligt det måste vara att få så fina omdömen.

  SvaraRadera
 6. Så även detta "skötebarn" står mer än lull enligt provläsarna - härligt:-)

  SvaraRadera
 7. Vad kul med provläsare så får man veta vad publiken tycker!

  SvaraRadera
 8. Spännande!
  Det där låter som en bra bok.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Får se om det blir något bokbyte. Har åtminstone en bok som jag kan tänka mig att byta men jag har ett författarfoto som skall fixas i morgon. Vid den tiden när HP har sitt bokbyte. Får se om jag hinner...

  SvaraRadera
 10. Tack för svar! Jag har också folk som jag känner och litar på att de ger ärliga omdömen, men somliga verkar helt utesluta vänner och bekanta som kritiker. Alltid intressant att veta hur andra ser på det!

  SvaraRadera