Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

måndag 30 maj 2011

Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk

Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk är andra delen i kriminaltrilogin om Walter Gröhn och Jonna De Brugge. Jag har i ett tidigare blogginlägg berättat om första delen som heter Vredens tid.


Leo Brageler, som är skyldig till flera brutala mord, är spårlöst försvunnen och utredningen som påbörjades i första boken står sedan flera månader och stampar. I inledningen till andra boken sker ett gisslandrama som plötsligt leder jakten i en oväntad riktning.
Allt pekar på att Brageler hålls fången, men av vem och varför?
Snabbt kastas läsaren in i den spännande och dramatiska fortsättningen på Vredens tid. Jag tyckte att första boken hade ett mycket snabbt tempo, men i andra delen skruvas detta ytterligare. Samtidigt känns Nirvanaprojektet mer välskrivet och det märks att författaren har utvecklats. Jag ser verkligen framemot Den felande länken som är sista delen i denna hisnande trilogi. Tredje delen utkommer i september 2011.

Monika

5 kommentarer:

 1. Vad konstigt det är med vissa böcker, en del känner jag mig inte alls sugen på att läsa. Nu är jag ingen fan av typ deckarböcker i vanliga fall heller även om jag läser en emellanåt.
  Jag reagerar inte positivt på varken titeln el namnen - lustig reaktion tycker jag.
  Hoppas det finns massor av andra läsare som inte tycker som jag.

  SvaraRadera
 2. Den här ligger på biblioteket och väntar på mig just nu. Ska hämta den i eftermiddag. Jag hoppar att läsa detta inlägg och kommer tillbaka när jag läst klart :)

  SvaraRadera
 3. Jo nog vandrar jag i mina skogar..med Fry i tankarna..Maria

  SvaraRadera
 4. Den som väntar på något gott.... :)
  Kram på dig!

  SvaraRadera