Monsterjägarna - barnböcker för 6 - 9 år

Monsterjägarna - barnböcker för 6 - 9 år
Grevens slott-Varulvens spår-Mumiens skatt och Riddarens borg

tisdag 29 juni 2010

Nu är filmen klar!Nu är filmen om mina böcker klar och jag är väldigt nöjd med resultatet.
I filmen blir jag intervjuad om böckerna och berättar lite om hur jag kom på idén med berättelsen om en flicka i bronsålderstid.
När vi var och filmade på den lilla vägen, där jag nästan fick en uppenbarelse när jag jag såg de mäktiga gravhögarna som reste sig i slänten ovanför, kände jag återigen på samma sätt. Jag förstår min förundran över dessa fantastiska monument som står där lika vackra som den gången för 3000 år sedan då den tidens människor byggde dem.
Jag berättar också om handlingen i böckerna och framförallt då om Isvintern som utkommer den 7 augusti. Den handlar mycket om snö och is och det känns väldigt avlägset i den ljuva sommarvärmen men det är inte så länge sedan snöskottning var en syssla som jag fick utföra flera gånger om dagen. Nu känns det mer som en avlägsen dröm.

8 kommentarer:

 1. Låter verkligen jättespännande och bra film oxå. Du verkar ha vanan inne :)

  SvaraRadera
 2. Men vad spännande med filmen Monika! Och Isvinter är väl en titel man gillar att tänka på denna strålande varma sommardag.

  SvaraRadera
 3. Lite is är ju inte helt fel känner jag. Sitter just nu och pustar på altanen. Visst är det skönt men svettigt!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att få höra dig berätta Monika! Hur gamla är dina läsare tror du?

  SvaraRadera
 5. Annika, mina läsare verkar vara i alla åldrar. Jag är mycket förvånad över det eftersom böckerna egentligen är skrivna för ungdomar men ändå verkar fungera på de flesta. Många pensionärer har hört av sig till mig och varit väldigt positiva!

  SvaraRadera
 6. Det var roligt att höra din röst och oj vad du berättar bra. Så klart och tydligt så man blir helt fascinerad. Förstår att du skriver lika bra som du berättar. Och underbart klart och tydligt ljud även fågelsång hörs, lyssnade på YouTube också.
  Ja pensionärer gillar dina böcker. (Jag ialla fall).
  Det här var helt underbart att lyssna på. bland det bästa du haft på din sida.

  Svar: Det var egentligen inte så farligt krångligt, jag hade mest kul, men ilsknade till över programmet som inte fungerar. Förstår att du inte fattade så mycket, det gör jag inte själv. Har bett att de inte hör av sig mer om det.

  Här är också varmt ca 28-30 grader. Men jag njuter av det.

  Ha det fint
  Kram

  SvaraRadera
 7. Myzz, roligt att du tyckte om filmen. Jag förstår att du, som fågelfotograf och fågelskådare, gillade fågelljudet. Jag skall hälsa Mr Producent att du tyckte om filmen!
  Kram!

  SvaraRadera