Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

torsdag 24 juni 2010

Den bästa tiden - Midsommartiden!


Nu är härliga Midsommar här. Den bästa tiden på året. Hela naturen är klädd i grönt och marken är full med de underbaraste blommor och växter. Bara på min lilla morgonpromenad kan jag plocka en bukett med minst 10-12 olika sorters sommarblommor.
Det mest fantastiska är ändå ljuset. Tidiga morgonstunder med fågelkvitter och ljusa, sena kvällar med igelkottsprassel i buskarna och svalorna som flyktar förbi med snabba, hisnande vändningar.
Min dag, som nästan aldrig är den andra lik, har idag bestått av filmarbete. Dels intervju och berättande om mina böcker men också en rundtur i södra Halland och den vidunderliga Bjärehalvön för miljöbilder till filmen. Vilka vyer det finns ifrån Hallandsåsen!
Nu skall jag ta hand om Midsommaren och glädjas över denna tid. I långa radband av generationer bakom mig har människor firat och festat runt denna höjdpunkt av året eller solvarvet som jag valt att kalla det i mina böcker. Bronsålderns människa är nog inte så olik oss. De hade samma behov av kärlek och trygghet som vi har. Deras tankegångar var något annorlunda och färgade av deras syn på omvärlden men i grunden är vi desamma.
En vacker midsommarkrans får det kanske bli? Eller en vacker midsommarpojke! Här är det min son som bar kransen på sin 18-årsdag. Midsommarafton för två år sedan...

5 kommentarer:

 1. Håller med dig, det är en förunderligt ljuvlig tid just nu! Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Söt son du har även om killar inte vill bli kallad söta ;)

  Glad midsommar!

  SvaraRadera
 3. Klart man ska plocka sju sorters blommor, trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 4. Hej! Visst är midsommar en fin helg. Vädergudarna har varit snälla och inte släppt ner något regn på oss. Men det hade inte varit helt fel med lite mer sol. Ha det bra.Kram/Anita

  SvaraRadera
 5. Midsommarafton och Midsommardagen har varit fina och ganska soliga. Förra året var det väldigt kallt och de två åren dessförinnan var det mycket regn. Så jag är nöjd med vädergudarna på årets höjdpunkt!

  SvaraRadera