Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 6 juni 2010

Laholms kulturfestival och Kabinettets hemlighet


I dag har jag visat och berättat om mina böcker på Laholms Kulturfestival. När jag anlände var det precis Nationaldagsfirande och nationalsången sjöngs. För övrigt är det en mycket trevlig kulturfestival som blivit en tradition på Gröningen utmed den vackra ån Lagan. Under dagarna som festivalen pågått har många intressanta artister uppträtt. I kväll är det avslutning med bl.a. Eldkvarn. Tur med vackert sommarväder har de också haft. Nästan en nödvändighet på en utomhusaktivitet.

Jag läste klart Kabinettets hemlighet av Martin Widmark i går kväll. Det är en mycket välskriven och spännande historisk ungdomsroman. För övrigt hans debut som ungdomsförfattare. Han är annars välkänd som författare till barnböckerna om LasseMajas Detektivbyrå. I boken får vi följa både historiskt verkliga personer och den unge Io som lever paralellt med de verkliga. Den utspelar sig i Linköping under 1700-talet men gör tidsresor både till Romersk tid och Medeltid.
En bok som innehåller mystik och historiska fakta. Den utkom 2008 och jag ser fram emot fler ungdomsböcker av denne produktive författare.

3 kommentarer:

  1. Hej! idag har det regnat som om himlen vore öppen. ´Hoppas det blir bättre i morgon. Nu har jag också en sida på blogspot. Jag ska ta och titta runt lite mer hos dig här. Det är en del intressanta saker att kolla. Ha det bra. Kram/Anita

    SvaraRadera
  2. Ja, här har det regnat både i går och en del nu på morgonen. Kul att du finns på blogspot också!

    SvaraRadera
  3. Vad mysigt det låter -med Eldkvarn som kronan på verket. Synd att man missade det trevliga tillfället -det hade varit roligt att höra mer om dina böcker!

    SvaraRadera