Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

tisdag 22 juni 2010

Det viskande barnet


Så har vi passerat den längsta dagen och vänder åter mot mörkare tider.I går kväll satt jag på min altan och lät ljuset gå över i skymning. Så klart med en god bok som sällskap. Det känns alltid lite vemodigt när vi passerar vändpunkten. Framför oss har vi ändå den bästa och varmaste delen av sommaren med förhoppningsvis många fina och ljusa kvällar.
Medan svalorna visslade runt i min trädgård och dagen gick mot natt passade jag på att läsa klart 2:a boken om Jannike Falthin, Det viskande barnet, av Mårten Sandén och jag tycker att denna delen i bokserien är ännu mer spännande än den första.
Bokens huvudperson; Jannike har paranormala förmågor och hjälper Byrån för Särskilda Efterforskningar att lösa övernaturliga mysterium. I början av ungdomsromanen hörs en flöjtspelares lockande toner över ödemarken och en liten flicka hittas i skogen. Ingen vet var hon kommer ifrån och ingen saknar henne. Jannike är en handlingskraftig flicka som med svärd i hand strider mot ondskan.
Första delen i bokserien, Den femte systern, blev nominerad till Augustpriset 2008 och jag tycker den var väl värd nomineringen men i Det viskande barnet börjar jag mer förstå sammanhangen och det gör också att boken blir mer intressant att läsa. 3:e delen, De dödas imperium, utkommer i september och är sista delen i denna bokserie. Det skall bli mycket spännande att läsa den.

4 kommentarer:

 1. Vad roligt det är att läsa dina tips om ungdomsböcker, Monika. Mårtens bok får jag en omedelbar lust att läsa.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är roligt att läsa ungdomsböcker även som vuxen. Det borde stå en rekommendation om att fr.o.m. t.ex. 12 år kan du läsa denna boken och sedan är det fritt fram för alla åldrar. Nu blir systemet istället en stämpel på att har du nått över en viss ålder så går böckerna inte att läsas.

  SvaraRadera
 3. Tycker oxå det kan kännas lite vemodigt att det blir mörkare nu när sommaren äntligen kommit, men här är det ju inte så stor skillnad på antal soltimmar sommar och vinter så det är ju inte så farligt ;)

  SvaraRadera
 4. Hely: Förstår att du har en lite annorlunda syn på det där med ljuset

  SvaraRadera