Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

lördag 12 juni 2010

Silverkniven av Gull Åkerblom


I går firade jag min yngste sons studendag. Regntunga skyar och en och annan droppe föll det över oss men i stort sett får vi vara nöjda med det väder vi fick. Efter alla uteaktiviteter så bjöds det på mat här hemman hos oss och då öppnade sig skyarna med full fart. Då såg det mer ut som om någon spolade med trädgårdsslangen. Vilken tur att vi faktiskt hade dukat inomhus!

I går var det full fart hela dagen men i dag är det mer slow motion på mitt tempo.
Har i stället passat på att läsa klart Silverkniven av Gull Åkerblom.
I boken får vi möta Edith som är en tonåring med hästintresse och dystra hemligheter i sin familj. En ensam flicka som är mobbad och rädd. Under höstlover söker hon sig till ett ridläger på den svarta Råkekullaborgen. Där får hon flera vänner och undervisning av det mystiska syskonparet Max och Rebecca Vinter.
Silverkniven är en mycket spännande ungdomsroman med inslag av övernaturliga händelser och vampyrer. Allt får sin upplösning men efteråt finns minnena kvar och många frågor. Vad var det egentligen som hände? Kanske kan det bli en fortsättning på denna spännande roman?

6 kommentarer:

 1. Tycker mycket om Gull Åkerbloms böcker och dina inlägg här på bloggen. Kram Kim

  SvaraRadera
 2. Jag har läst några av Gull Åkerbloms böcker och håller med dig Kim om att de är bra.
  Kram Monika

  SvaraRadera
 3. Ny bekanstskap, skönt när ungarna klara med studenten..

  SvaraRadera
 4. Hej! Här är också studenten över nu. Molnigt men inget regn på studenterna. I dag har det både åskat och regnat. Eftersom vi hade en så lång vinter trodde jag voi skulle få en fin sommar. Men det tror jag inte längre. Ha det bra.Kram7Anita

  SvaraRadera
 5. Här var också lite åska i går. Slog ned i taket till ett hus inte så långt härifrån. Jag tycker alltid det är lite otäckt när åskan går. Jag har varit med om blixtnedslag vid tre olika tillfällen.

  SvaraRadera
 6. Så synd med regn på studenten. Här betyder regn på bröllopsdagen lyckligt äktenskap så regn på studenten kanske betyder lyckligt arbets/vuxen-liv :-)

  SvaraRadera