Böcker av Monika Häägg

Böcker av Monika Häägg
Solbarnet, Månguden, Isvintern, Kungsgården, Jag spelar min roll, Grevens slott,Varulvens spår, Mumiens skatt, Augustimörker, Völvans spådom

tisdag 4 september 2012

Kungen och drottningen i Halmstad


I går var Antikrundan i Halmstad. I dag är kungen och drottningen på Halmstadvisit.

Nu undrar jag bara: Vad händer i morgon?

Ja, inget speciellt förmodligen. Onsdagen kommer nog bara vara en helt vanlig, grådaskig onsdag. Om man inte fyller den med något. Nu är ju kungligheterna och antikviteterna avklarade så då får man titta i stjärnorna efter något bättre.

Varför inte en bal på slottet eller en tur till kungen av Sand. Den kungen brukar husera i Sandhamn, som ligger på vägen till Tylösand. Vem är då kungen av Sand, kanske någon frågar. Jo, den berömde Per Gessle, Halmstads egen kung.

Idag gör däremot Sveriges kung besök på Wapnö mjölkgård, Halmstads högskola och ett företag som bor alldeles strax intill mig: HMS Network. Då har jag räknat ut att kungen måste åka förbi mig för att transportera sig mellan högskolan och HMS. Kanske borde jag gå ut med en flagga i handen?

Bilden föreställer kung Ingemund. En ganska vankelmodig kung i mina böcker om Solbarnet. Alltså inte alls lik varken Per Gessle eller Gustav.
 
Monika

1 kommentar: