Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

lördag 1 september 2012

Att korsa pelargonier


Jag har flera stora pelargoner på min altan. De står där nästan hela året. Det brukar bara bli en eller två månader i början av året som jag ställer ner dem i källaren.
 

Jag är däremot ingen expert på pelargoner. Det är bara tre av sorterna som jag kan namnet på, Mårbacka, Tulpanpelargon och en som kallas för Blueberry och som är frösådd.

Nu tror jag emellertid att jag har omedvetet lyckats korsa två pelargonier. Dels min Blueberry och dels min Tulpanpelargon. Blueberrys blommor har svaga stänkt av rosa, men halva blomman har nu blivit helt rosa. Tulpanpelargonen har samma färg men ser inte längre ut som en tulpan.
 

Märkliga ting sker i den omedvetna odlarens värld.

 
Monika

5 kommentarer:

 1. Men så läckert!
  Bäst är nog när det sker omedvetet - kanske att det inte skulle lyckas om man gjorde det med vilja?

  SvaraRadera
 2. Är det inte så allt förändras, som man finner nya varianter? :)

  SvaraRadera
 3. Kul, mina pelargoner står inne hela vintern.

  SvaraRadera
 4. Där har du nog fått till något nytt och fint.

  Jag hade en granne som var helt tokig i pelargoner, hade hela balkongen full. Jag fick olika sorter av henne bl a vit Mårbacka. Men de stod inne hela året.

  Nu är det bara ett par kvar och grannen finns inte heller mer så de är så trist att gå förbi hennes nu på blommor tomma balkong.

  Ha det gott
  Kram
  Tack för din kommentar

  SvaraRadera
 5. Så fina! Hade gärna haft mer blommor hemma men antingen så dödar vi dem för att vi inte vet ett skvatt om blommor eller så tuggar katterna på dem :/

  SvaraRadera