Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

fredag 21 september 2012

Sommarhuset av Anna Fredriksson


 
Sommarhuset av Anna Fredriksson fick jag tips om via någons blogg. Jag reserverade den genast på biblioteket och nu har jag läst den.

Den handlar om Eva, som är äldst i en syskonskara, men som inte har någon kontakt med sina syskon. När hennes mamma dör måste de mötas. Gemensamt är de ägare till ett sommarhus som har varit Evas andningshål i livet. Där har hon tillbringat mycket tid tillsammans med sin mamma. Syskonen har inte varit där på många år. Nu vill syskonen sälja huset. De vill ha sitt arv.

Eva flyr till sommarhuset, men bara några dagar senare kommer syskonen med sina familjer. Kan deras möte i huset bli en möjlighet att hitta varandra igen?

Känner igen mig själv i denna historia. Så som det var när min mamma gick bort. Jag var ett ensambarn på gott och ont. Alltså hade jag inga att dela med, men jag fick också gå där själv med alla saker och minnen som i all hast måste plockas bort. Det går inte att lämna föräldrahemmet som ett museum. Det här är en lågmäld historia för långsamt läsande. Känslor som tornar upp sig.

 
Monika

1 kommentar:

  1. Jag läste boken i somras - tog en väldig tid ... min mamma dog i våras ... jag är också ensambarn etc ...

    SvaraRadera