Böcker av Monika Häägg

Böcker av Monika Häägg
Solbarnet, Månguden, Isvintern, Kungsgården, Jag spelar min roll, Grevens slott,Varulvens spår, Mumiens skatt, Augustimörker, Völvans spådom

måndag 3 september 2012

Antikrundan i Halmstad


Halmstad har ett mycket vackert och nytt stadsbibliotek. Det invigdes 2006. En del av byggnaden står på pålar som är förankrade i Nissan, ån som rinner genom staden.
 
 
 
I dag är emellertid inte biblioteket ett bibliotek. Idag är det en inspelningsstudio.

Antikrundan är på besök och folk går ”man ur huse” för att titta och eventuellt visa upp något av saker som de har i sina gömmor. Programledarna Anne Lundberg och Knut Knutsson är på plats

Det blev en lång kö som ringlade sig in i det stora glashuset. Det får mig att fundera över varför antika saker är så populära och varför det är så intressant att titta på detta program, som kallas för Antikrundan. Är det en show? Är vi prylfixerade? Är vi historiskt intresserade? Är vi kändisfixerade och vill väldigt gärna synas i TV (finns kanske en chans att min näsa syns under en halv sekund!)?

Inte vet jag. Jag vet bara att jag inte är prylfixerad. Jag vill resa med lätt bagage så varför skall jag då äga en tung och för mig okänd byrå från 1700-talet som jag inte vet något om, som jag inte har någon relation till. Och som dessutom kostar flera hundra tusen.

Det trevliga i Antikrundans besök är ju annars att Halmstads fina bibliotek visa upp. Besök biblioteket nästa gång du kommer till Halmstad. Det är en upplevelse även utan Antikrundan.
Bilden över Nissan är min men övriga bilder är lånade från bibliotekets webbsida.
 
Monika

3 kommentarer:

  1. Prylfixering...? Har inte du något ärvt du vill veta mer om, eller något kul loppisfynd :)

    SvaraRadera
  2. Intressanta iakttagelser Monika, men lite tror jag det kan vara drömmen att ha köpt något billigt på loppis som visar sig vara värt betydligt mera.

    SvaraRadera
  3. Hannele, jag går nästan aldrig på loppis och går jag någon gång så blir det böcker som jag köper. Prylar har jag alldeles tillräckligt (= för mycket). De jag har vet jag var de kommer ifrån och värdet i pengar är ointressant för mig.

    SvaraRadera