Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

söndag 12 september 2010

Kulturnatt - en stjärnkväll

Existensia i kulturias kläder!
Kulturnatt är en underbar blandning av nästan all slags kultur. I Halmstad har vi haft en tradition med kulturnätter varannat år ända sedan 1991. Under en enda kväll och natt dukas gator, torg och byggnader upp med lysande bloss av entusiasm och glädje. Det är bara att vandra runt i den stilla kvällen och välja bland den otroliga mångfald som visas.
Teater, dans, sång, musik, poesi, mat, berättelser,konst...
Fantastiskt blir det också med alla människor som rör sig ute i den mörknande höstkvällen. Glada leende människor som inte verkar vara påverkade av annat än kulturens rus.
Så här skulle det alltid vara, tänker jag.
Nu får vi vänta två år till innan nästa stjärnkväll uppenbarar sig. Men det finns förstås mycket som sker emellan, men inte riktigt på det sättet. Annars rusar vi till våra respektive mötespunkter och på vägen dit har vi inte en aning om vart alla andra som vi möter är på väg. Men just den där kvällen, den magiska kulturnatten, då verkar alla att sträva åt samma mål.

3 kommentarer:

  1. Vilken kväll det låter som - "lysande bloss av entusiasm och glädje"! Fint! Tack för att du berättade om den. Skulle gärna uppleva något liknande i Stockholm. Tänk vilken häftig grej! Kultur i alla former och i alla gathörn.

    SvaraRadera
  2. Jenny, I Halmstad, som är en liten stad, så blir området som berörs av Kulturnatten ett ganska begränsat område där man med bara några steg lätt tar sig till nästa upplevelse. I Stockholm fick det kanske bli en liten del som görs till "kulturnattsområde".

    SvaraRadera