Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

tisdag 14 september 2010

Min hund tycker inte om sin granne!
Min hund tycker inte om sin granne.
När grannens lille mops tassar ned för trappan för att ta en av sina dagliga rundor så står min Solo vid dörren och "mopsar" sig. Skäller och trycker nosen så långt in i dörren som han kan. Sedan rusar han som en arg bålgeting till ett fönster där han kan ha uppsikt över ytterdörren. Där blänger han ut på den stackars mopsen och morrar dovt.
Kommer dessa två någonsin att bli vänner? Tveksamt!
Innan mopsen flyttade in var det några katter som var närmaste granne. En av katterna tyckte om att spatsera in genom vår altandörr. En gång smög katten ända in i vårt sovrum. Solo sov en god middagslur men blev väckt av en nyfiken katt. Jag har aldrig sett någon rusa så snabbt genom lägenheten. Först en katt som slår i dörrkarmen på vägen ut och sedan en hund som gör likadant i sin iver att allt för snabbt runda hörnan.
Sedan ser jag katten hoppa 2 meter upp i luften och nästan slå i altantaket. Jag vet att katter är bra på att hoppa, men två meter?
Det hela slutade med att katten satt uppe i ett av våra fruktträd och Solo spankulerade runt trädet och förmodligen var väldigt nöjd med vad han uträttat.
Katten kom faktiskt tillbaka flera gånger. Hur konstigt det än kan låta!

2 kommentarer:

  1. Ja, det var verkligen en upplevelse! Jag själv satt i lugn och ro vid datorn och märkte inte den smygande katten som tog sig hela vägen in genom huset.
    Kram Monika

    SvaraRadera