Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

tisdag 24 maj 2016

Hotell Havanna och Hallands författarsällskap

I Varberg ligger Hotell Havanna, ett kubanskt hotell och en  spännande plats för ett litterärt möte. I söndags var jag där med Hallands författarsällskap. Årsmöte och rundvandring i de inspirerande lokalerna.

Hotellet var en gång semesterhem för Rydboholms textilarbetare, men är sedan tre år tillbaka omgjort till en väldigt speciell upplevelse. Vi fick en guidad tur upp till tornbiblioteket med 360 graders utsikt och en fantastisk terrass. Intagande vy över havet och Varbergs fästning. Nästan alla rum har balkong och längst ner i underjorden finns det underbara Hemingwaybadet. På hotellet finns också rom från Kubas alla landsdelar, cigarrsalong, kubansk atmosfär och mängder med litteratur, som inbjuder till läsande. Hotellet ägs av den litteraturintresserade Lasse Diding, som också äger hotell Gästis.

Ordförande för årsmötet var den legendariske Roland Andreasson, som tidigare varit föreningens ordförande under många år. Anna Pia Åhslund blev omvald som ordförande.  Jag och Eva Lilja hade valt att avgå som styrelseledamöter och vi blev avtackade med både vin och härliga Mårbackapelargoner. Omvalda ledamoten och sekreteraren Annika Bengtsson berättade om sitt eget förlag Grim (spännande namn som betyder gris i motvind!) som firar femårsjubileum. Ingela Strandberg berättade om sina upplevelser av att vara Hela Halland läser-författare. Sedan var det många andra frågor som diskuterades och ventilerades. 

Alltså en händelserik dag i författarens liv.


Monika

3 kommentarer:

 1. Låter som ett intressant, roligt och spännande evenemang! Tack för den inblicken i "Författarparnassen", Monika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid spännande och roliga möten, men oftast väldigt långa!

   Radera
 2. Låter som ett intressant, roligt och spännande evenemang! Tack för den inblicken i "Författarparnassen", Monika!

  SvaraRadera