Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 27 januari 2013

TreNollTvå - ett teaterprojekt


I Halmstad börjar de flesta postnummer med 302. Det har bidragit till namnet på ett teaterprojekt som jag skall arbeta med under 2013. HalmstadsKvartersteater gör, med stöd av Kulturförvaltningen, ett stort teaterprojekt för åldersgruppen 15 – 25 år. Jag kommer att arbeta som producent och regissör. Bilderna är från förra årets projekt.

Nu pågår rekrytering av deltagare och i februari startar teatergruppens arbete.
Det skall bli spännande att komma tillbaka till teaterns värld, i alla fall ett litet tag. Jag har visserligen arbetat med en monologkurs under hösten och vintern (som utmynnar i Kulturias Boktips med premiär 3/2) men nu blir det ett mycket större projekt.  I november är det premiär för en föreställning. Deltagarna kan vara med som skådespelare, men de kan också välja att arbeta med smink, kläder, scenografi eller ljus och ljud.
Manus finns ännu inte och heller inget namn på föreställningen. Förra året blev namnet: Det var bättre förr (?). Kanske får vi titta in i framtiden nu eller... Idéer finns det däremot många och så småningom kommer bit för bit att läggas på plats.

 Givetvis kommer detta att uppta en stor del av min tid under 2013, men jag hoppas ändå att jag kommer att författa en och annan rad även detta år. På gång är en ny bok. Texten är redan klar, men utgivningsdatum ännu inte fastställd. Jag kan avslöja att det blir innan året är slut.

 
Monika

5 kommentarer:

 1. Spännande att få jobba med sådana här kreativa projekt och med ungdomar. Det borde bli ett bra 2013 för dig hoppas jag.

  SvaraRadera
 2. Låter som du kommer att få ett väldigt spännande år.
  Åååå,en ny bok!
  Gud så spännande!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det kommer att bli en bra tid och jag hoppas både roligt och lärorikt. Det går säkert bra med din bok också.Blir spännande och se vad den ska handla om. Nej jag är inte särskild glad för vintern. Hoppas våren kommer snart. Hellre regn och rusk än snö.Ha det bra.Kram/Anita

  SvaraRadera
 4. Otroligt vad du är kreativ. Författa en bok.....jo, jag har en idé till en men har ingen ro att få ihop något.

  SvaraRadera