Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

måndag 21 januari 2013

Gudalik av Bo Sigvard Nilsson


Snart är det Kulturias Boktips och en av de litterära monologerna är ett smakprov ur Gudalik av Bo Sigvard Nilsson. Därför har jag nyligen avslutat läsandet av denna roman.

Gudalik är fjärde delen i en serie om Bo och hans morfar. De andra böckerna heter Min morfar Egen, Spänn mig för Karlavagnen och Ensamma hjärtans kapell.

Gudalik börjar med att Magdalena dyker upp med ett nyfött barn. Men vem är fadern till barnet? Jo förmodligen är det Bo, men han lever livets glada dagar tillsammans med cirkusartisten Miss Juni. Alltså får morfar ge sig iväg för att leta upp sitt barnbarn och den förmodade barnafadern.

Den här boken är en hisnande resa i livets mysterier. Varför älskar Bo Magdalena men vill ändå inte leva sitt liv tillsammans med henne? Och vad är det för en hemlighet som morfar har dolt för övriga i familjen?

För det första måste jag konstatera att jag nog borde läsa första delen i bokserien först. Det tog mig ett litet tag innan jag hängde med i alla olika karaktärer som boken innehåller. Men efter ett tag kan jag konstatera att boken är både rolig och intressant. När jag slår ihop sista sidan blir det med en önskan om att också få läsa första boken. Den har jag nu beställt på fjärrlån från biblioteket. Serien är från 1980-talet och alla delarna fanns inte på min kommun. Men den finurliga tjänsten fjärrlån är en väldigt bra service på folkbiblioteken!

 
Jag återkommer med lite info om första boken när jag så småningom läst den.

 
Monika

1 kommentar:

 1. Som du nog förstår har jag inte läst någon av dem.

  Har varit dålig på att gå runt till bloggare också. Ber om ursäkt, men har varit lite datorless ett tag.
  Tack för din kommentar .

  Ha det gott

  Kram

  SvaraRadera