Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

lördag 12 januari 2013

Kulturias Boktips


Under hösten och vintern har jag arbetat med en monologkurs för Halmstads Kvartersteater. Vi har varit i de nya teaterlokalerna på Stålverksgatan i Halmstad. En gammal industrilokal som bit för bit har förvandlats av ett gäng med entusiastiska människor som finns i Kvartersteaterns projekt ” Att växa genom eget skapande”. 
 
Det är riktigt mysigt att skapa kultur i denna ”Underground-overground-teater”, som jag kallar den. Bilden är från början av hösten och nu kan jag lugnt säga att där ser helt annorlunda ut. Det är också väldigt spännande att vara tillbaka i teaterns värld, även om det bara är ett litet inhopp som gästande pedagog och regissör.  

I teaterkursen har vi arbetat med texter ur skönlitteratur. Därför tycker jag det passar bra att monologerna blir ”Kulturias Boktips”. En kväll med smakprov ur många olika böcker av både kända och okända författare. Förra hösten och våren gjorde jag Kulturias Kafé med hemliga gästartister. Nu är Kulturia tillbaka och nu med en litterär prägel.

Jag kommer att vara presentatör av boktipsen och berätta lite både om författarna och om böckernas innehåll. Jag kommer också att sjunga några sånger från en del av Kvartersteaterns många teaterproduktioner. Så det blir många olika kulturskapande som möts i en kväll för boken. Teater, sång och litteratur.

Kulturias Boktips framförs den 3/2 kl. 18.00 på Roots  Café som ligger i den gamla statsporten Norre Port. Den är den enda av Halmstads fyra statsportar som fortfarande är bevarad. Innanför portarna och befästningsvallen låg Halmstads gamla kärna.

 
Välkomna till Kulturias Boktips!

 
Monika

8 kommentarer:

 1. Vad roligt det låter.
  Du är riktigt på alerten.

  Savar. De röda är jordnötter, skalade för fåglar. Ingår inte bland andra frön, ialla fall inte där jag handlar, utan de köps separat.

  Ha en god fortsättning.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag hade gärna kommmit om jag befunnit mig i dessa trakter. Hoppas många andra kommer för det brukar vara populärt med kultur i den här formen. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Jag säger som Cathrin. Hade jag varit i närheten hade jag också kommit. Nej vi har bara fått ungefär 2 m.m snö men det är kallt. Inte mer än - 3 grader men med blåsten till så blir det mycket kallare. Ja du har rätt, jag har tre barnbarnsbarn och den fjärde är på väg. Så i Juni blir jag än en gång gamla mormor. Till en pojke.Ha det bra. Kram/Anita

  SvaraRadera
 4. Det låter som en mycket inspirerande afton; olika kulturformer som möts i ett gemensamt projekt.

  SvaraRadera
 5. som jag sagt tidigare. Det är SÅÅÅ synd att jag bor så långt bort. Annars hade jag kommit dit.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Instämmer med Helena! Vilket intressant och spännande projekt. Varmt lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jag har inte så mycket tid att läsa men jag sparar tipsen till sommarsemestern, för då brukar det bli ett par böcker på något rofyllt ställe :)

  SvaraRadera