Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

lördag 19 januari 2013

Berika och värna livet av Elisabeth Jönsson


Elisabeth Jönsson driver ett underbart kulturprojekt och en websida som heter Punctum Saliens. Där förespråkar hon människors kreativa skapande. Olika former av skaparglädje som berikar livet.

Innan jul köpte jag hennes nyutkomna bok Berika och värna livet – tio uppdrag för skaparglädje och själslig inspiration.
I boken ger Elisabeth tio olika tips för att få en större upplevelse av livet. Små enkla handlingar som inte är ekonomiskt dyrbara men som ger livet en större mening. Några av tipsen är t ex ”Bli cineast för en stund och upptäck filmens värld” eller ”färger som inspirerar dig” eller varför inte ”Lev ditt drömliv”.

Den här lilla enkla boken läser du snabbt, men sedan går den att plocka fram då och då för att inspireras. Dagar då livet är grått och trist, eller då det känns som att jag vill fylla dagarna med något som känns meningsfullt och skapande.

Elisabeth är gymnasielärare i estetiska- och medieämnen. Hon måste vara en underbar lärare. En sådan som väcker upp tankar och idéer. En sådan lärare som man långt efteråt minns med glädje. Kanske som den person som väckte upp en slumrande skaparglädje.

 Läs den här boken. Den kan faktiskt förändra ditt liv.

 
Monika

3 kommentarer:

  1. Tack fina Monika....saknar ord..

    SvaraRadera
  2. Länkat till dig i senaste inlägget på Punctum saliens. Varmt lycka till med kommande kreativa evenemang. Älskar att följa ditt skapande och ser så fram emot din nästa bok. Varm kram
    Elisabeth

    SvaraRadera