Böcker av Monika Häägg

Böcker av Monika Häägg
Solbarnet, Månguden, Isvintern, Kungsgården, Jag spelar min roll, Grevens slott,Varulvens spår, Mumiens skatt, Augustimörker, Völvans spådom

söndag 6 mars 2011

Solo föddes på den långa marschens dag


I dag fyller Lilleman 7 år, eller som jag brukar säga: Den lille mannen.
Han heter Solo, men kärt barn har många namn. Egentligen heter han Solo II för jag har haft en hund för länge sedan som också hade namnet Solo.

Solo är en cairnterrier och som terrier så gör jag inte alltid som min matte och husse tycker att jag skall göra. Jag hör inte,säger Solo, fastän jag har väldigt bra hörsel. Det bara är så, ibland lyssnar jag inte.
Men jag är inte dum för jag vet precis vad de säger. Jag förstår, men jag har också en egen vilja.

Den dagen Solo föddes gick jag och Ulf "den långa marschen".
Inte visste vi då att den dagen föddes det en liten cairnterrier som skulle välta upp och ned på vår lägenhet några månader senare.
"Den långa marschen" var egentligen en promenad utmed havet. Prins Bertils stig går från Halmstads slott till Tylösand och är en promenadstig med vidunderlig utsikt över Laholmsbukten. Den dagen gick vi tur och retur. Det är långt och tog oss 7 timmar. Jag kan lugnt säga att vi var trötta. Därefter kallas denna promenad för "Den långa marschen". Vi har inte gjort om den igen.

I dag fick Solo sin vanliga tur till havet. Till den Östra stranden som ligger på andra sidan om Nissans utlopp. Den stranden är hans.
Där går vi varje dag.

Monika

*****

8 kommentarer:

 1. Vill ha en sommarstuga vid vattnet, med egen brygga.

  SvaraRadera
 2. Jag känner en annan cairnterrier som i personlighet verkar mycket lik Solo. Han heter Soter. Hans matte är skånska som jag, medan husse är norsk. (onödigt vetande, jag vet)

  SvaraRadera
 3. Jag är grymt imponerad av er 7 timmars-marsch! Det är klart att en sån sak kanske man bara gör en gång i sitt liv, som sig bör. Nu när man vet vad man ger sig in på :) Kanske kommer en till på en annan plats i en annan tid så småningom. Han är fin er Solo!

  SvaraRadera
 4. Jag ler när jag läser om Solo... känner igen det där med selektivt hörande (fast jag har en annan ras- men han lider av samma problem - (eller snarare det är väl jag som får problemet :-)- Det är i alla fall härligt med våren för då kan man komma ut på extra långa och sköna hundpromenader. Hoppas att Solo får en extra godbit idag på den speciella dagen!!

  SvaraRadera
 5. 4U2, jag önskar mig också en stuga vid vattnet, men som väl är har jag inte så långt att gå!
  Osloskånskan, Den rasen är nog lite på det här sättet. Det gäller bara att begränsa honom en liten aning. Kan tänka mig att cairnterriern kan dominera totalt.
  Trillingnöten, Jag har någon gång tänkt att jag kanske skulle göra ett nytt försök!
  Ingrid, De är väldigt snabba på att lära sig. Både bra och dåliga saker. Det gäller bara att inte låta honom få totalt övertag. Han är trots allt ganska lydig. Springer lös hela vägen till stranden.Men jag är ju van vid en annan sort hund. Den Australiska vallhunden som vi hade innan behövde jag bara titta på för att få henne att lyda. Så klart har han fått en extra godbit!

  SvaraRadera
 6. Då önskar jag den nyblivna 7 åringen en underbar dag :)
  I morgon utser jag en vinnare. Kul att du var med i min lilla tävling.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Jag gick åt ett helt annat håll igår och beträdde delar av staden jag aldrig tidigare sett..är ju nyinflyttad...Kameran och jag har mycket att göra!
  Glad hund på fina bilder!

  SvaraRadera
 8. Jag har en Solo i grannporten, han är en unghund på drygt 1 1/2 år. Han är så vansinnigt söt och när han sätter sig på rumpan med framtassarna i noshöjd (hur länge som helst) smälter man som en glass i julivärme.
  Gratta din Solo på 7-årsdagen:-)
  Havet = livet:-)

  SvaraRadera