Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

torsdag 3 mars 2011

Tvillingarna Thornthwaites testamenteDet är ett härligt omslag till denna bok. Jag blir väldigt nyfiken på vad dessa två individer håller på med. Därför norpade jag till mig boken på biblioteket.

Tvillingarna Thornthwaites testamente av Gareth P. Jones handlar om de två föräldralösa tvillingarna Lorelli och Ovid. De är 13 år, men har under hela sin uppväxt försökt ta livet av varandra på de mest finurliga sätt. De bor på en stor herrgård och är de enda arvtagarna till en enorm förmögenhet. Ingen av dem minns längre hur det hela började och varför de vill döda varandra. Det har varit många försök, giljotinering, sprängämnen i glassen och köttätande pirayor i badkaret.
Nu bestämmer de sig för att upphöra med dessa bestialiska försök och sluta en vapenvila och detta är de överens om, men ändå fortsätter de raffinerade mordförsöken.
Hur kan detta komma sig?
Läs boken så får du veta den spännande upplösningen på de mystiska hemligheter som finns omkring dessa två barn.

Här hittar du fler tips om böcker som jag läst.

Monika

*****

6 kommentarer:

 1. Låter bra som högläsningsbok i mina klasser! Den ska jag kolla in :) tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Jag har jobbat på Ekehagen för en halv evighet sen. Var även med och byggde bronsåldershuset. En upplevelse jag bär med mig resten av livet!

  SvaraRadera
 3. Trillingnöten, den tror jag barnen tycker är riktigt läskig och spännande!

  Den Ofrivilla Bloggaren: Så spännande med ditt arbete på Ekehagen! Och så fantastiskt att vara med och bygga bronsåldershuset. Det enda jag har sett uppbyggt är det långhuset som finns i Boarps Hembygdspark på Bjärehalvön.

  SvaraRadera
 4. Vilken lustig historia det verkar vara i den där boken:-) Duktig illustratör dessutom:-)

  SvaraRadera
 5. Den läser min mellandotter just nu och tycker är bra och rolig. Gillar också omslaget!

  SvaraRadera