Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

tisdag 29 mars 2011

Löftet och Andens kraft

Löftet och Andens kraft heter fjärde och femte delen av bokserien Vampire Academy av Richelle Mead.
Efter den våldsamt spännande 3:e boken: Skuggkysst kastade jag mig över 4:e boken (trots att jag normalt sett inte läser den här typen av böcker).
S:t Vladimirs skola har blivit attackerad av de onda vampyrerna Strigoi och många har blivit dödade. Rose mentor och älskade; Dimitri har i attacken blivit en Strigoi och Rose lämnar nu skolan för att leta upp honom och avsluta hans liv som odöd. Något som de båda var överrens om att de skulle göra om något sådant inträffade. Men, det visar sig inte vara så lätt att döda den man älskar och Rose misslyckas. I Andens kraft är det istället nu han som jagar henne. Han är en mycket farlig Strigoi och han är fast besluten att inte vila förrän han hittat Rose – och dödat henne.
Men Rose har en plan. En helt galen plan som innebär att hon måste riskera allt hon någonsin kämpat för. Med andens kraft försöker hon hitta svar på legenden om att en Strigoi kan återföras till liv genom magi och ande.
Båda de här böckerna är ca 520 sidor, men jag kan lugnt säga att jag läste dem på två dagar. Det går bara inte att släppa ifrån sig dessa böcker. Inte förrän jag slagit ihop sista sidan. Nu är det bara att vänta.
I augusti kommer sjätte och sista delen i denna spänningshistoria.

Monika

*****

9 kommentarer:

 1. Nu har jag läst dina 3 böcker och följt Fry's öden och äventyr..jag kan inte heller sluta när jag väl börjat..att vi hamnade i mina hemtrakter på slutet gillades verkligen..Senneån ligger bara på andra sidan vägen där jag bor och Virsehatt har jag ju på cykelavstånd..ha det..Maria

  SvaraRadera
 2. Maria:
  Så roligt att du har läst Isvintern också. Förstår att det blev extra spännande när de nästan vandrade förbi utanför ditt hus. I augusti kommer Kungsgården som är sista boken. Även i den spelar Virse Hatt en stor roll.

  SvaraRadera
 3. De där orden: "Men Rose hade en plan" fick mig att rysa:-)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar att ha serier att läsa för då tar böckerna liksom inte slut :) Det är bitterljuvt att ha så mycket att läsa...när slutet kommer är det svårt dock!

  SvaraRadera
 5. Vad mycket du hinner läsa och skriva! Kul!
  Jag skriver med tanke på sin saftkommentar hos Kim (vet inte om du ser min kommentar där). Jag förstår precis vad du menar med färdiga safter, jag har jobbat med saft och kan massor om dem :) . Om du inte är så flitig att du gör din egen saft, är det bäst att köpa Önos. Den är dyr som bara den, men om man inte dricker så mycket kanske det inte gör något. Deras produkter är gjorda HELT på rena fina råvaror. Redan när du öppnar Hallonsaften eller Jordgubbsvarianten, så känner du igen doften från barndom. Fantastiska och det jag kan rekommendera bäst. Kram.

  SvaraRadera
 6. tack för tipset, skall inhandlas till vampyrtokiga mellandottern och så kan mamma låna dem sedan...

  SvaraRadera
 7. Det är tomt i min läskorg, så jag tackar för tipset. Brukar inte läsa den tyen av genre. Men blir nyfiken nu när du berättar om handlingen. Ska ta mig en titt i på biblioteket i eftermiddag.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 8. Ting och Tankar:
  De två första i serien var jag inte så väldigt imponerad av men sedan satte det fart!

  SvaraRadera