Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 2 juni 2013

Hur blir du av med maskrosor i gräsmattan?


Jag har under många år kämpat med att försöka ta bort maskrosor ur gräsmattan. Jag har nästan varje säsong legat på knä och plockat de utslagna blommorna för att de inte skall bli nya frön som sprider sig. Någon kemisk bekämpning har jag inte provat, förmodligen effektiv, men inte så bra för miljön. Så tyvärr har jag inte lyckats – inte förrän denna vår.

Det har hela tiden verkat som att maskrosorna, trots mitt ihärdiga arbete, bara blivit fler och fler. Missförstå mig inte, jag tycker att maskrosen är en vacker blomma, men den har en tendens att vilja ta över gräsmattan och till slut finns där inget gräs utan bara maskrosplantor. Mellan plantorna brukar det också bli en del mossa.

Vad är det då jag gjort annorlunda den här våren, jo jag skaffade mig en maskrosupptagare. Så här ser den ut.
 
Inte så dyr, men väldigt enkel och effektiv. Det är bara att gå runt och plocka upp plantorna och hela den långa roten som oftast är flera decimeter ner i jorden. På en ganska blygsam arbetstid hinner jag få bort mängder av plantor och blommorna har inte haft en chans att sprida sig. Jag tror jag har vunnit maskroskriget. Kanske får jag plocka en och annan planta då och då, men någon större maskrosodling har jag inte längre.

En billig och bra investering.

Monika

2 kommentarer:

  1. orkar man inte allt, så kan man i alla fall ta bort blommorna...

    SvaraRadera
  2. En SÅN ska jag köpa till Gubben. Han hatar dessa maskrosor.
    Själv tycker jag att dom är rätt fina :)
    Kram!

    SvaraRadera