Monsterjägarna - barnböcker för 6 - 9 år

Monsterjägarna - barnböcker för 6 - 9 år
Grevens slott-Varulvens spår-Mumiens skatt och Riddarens borg

lördag 9 juni 2012

Jag är jag av Emma Adbåge


När jag medverkade vid författardagen i Hässleholm så var också författaren och illustratören Emma Adbåge med. Hon berättade om boken Jag är jag. Då hade den ännu inte kommit ut, men hon läste ett litet kapitel från den kommande boken. För någon vecka sedan fick jag syn på hennes bok på biblioteket och då tog jag den med mig hem. Den är fylld av hennes fina illustrationer och riktar sig till åldern 6-9 år.

Boken handlar om Mickan som snart är åtta år. Hon kan verka lite blyg, men är det egentligen inte. Det är bara vissa saker som hon är rädd för. T ex vill hon inte spela teater. Så när hennes klasskamrater blir jätteglada när fröken berättar om pjäsen som de ska göra, så blir Mickan istället ledsen. Speciellt när fröken säger att Mickan passar så bra att spela Blyger. Men Mickan gillar också saker. Mest gillar hon att rita, kaniner och sin bästis Penny.

Det är väldigt intressant att läsa om Mickans funderingar över vad som händer runt omkring henne. En bra bok som handlar om vikten av att få vara sig själv.


Monika

1 kommentar: