Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

måndag 18 juni 2012

Ensam mullvad på en scen av Ulf Nilsson och med illustrationer av Eva Eriksson


Ulf Nilsson och Eva Eriksson är två mycket välkända bilderboksskapare. De har under åren bidragit med t ex Lilla syster kanin, som jag älskar, och Den fräcka kråkan.

Ensam mullvad på en scen handlar om en storebror som är världens roligaste och bästa på att sjunga. Men han vill inte sjunga om det är för stort och fint. T ex när det är vårfest i skolan. På en riktig scen och med strålkastare. Då får han istället bli den blyga mullvaden som bara säger några små ord på slutet. Synd tycker lillebror för storebror är ju egentligen världens bästa på att sjunga och hitta på skojiga sånger.

Underbara bilder och en härlig historia gör denna bok till ett litet mästerverk. Rekommenderas till åldersgruppen 3-6 år men fungerar så klart också för barn som nyligen lärt sig läsa.


Monika

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också det är roligt att läsa barnböcker. Jag har inte behövt köpa några böcker till Elias för jag har alla Joakims böcker som han hade som barn. De får Elias läsa när han är här eller rättare sagt jag får läsa dom för han.Sen när jag läst dom så tittar han på bilderna och berättar för mig.Ha det bra. Kram/Anita

    SvaraRadera