Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

fredag 11 november 2011

En kväll för boken och middag med författare

Vissa dagar är roligare än andra dagar. Fast jag tycker för det mesta att det inte går någon dag utan det händer något speciellt och fantastiskt.
I går kväll var jag på den årligen återkommande ”En kväll för boken” på Halmstads Teater, som arrangeras av vår lokala tidning Hallandsposten.
Det var fem författare som presenterade och berättade om sina nyutkomna böcker. Augustnominerade Elisabeth Åsbrink och ”I Wienerwald står träden kvar, Magnus UtvikMed Stalin som Gud”, Ann HeberleinEtt gott liv”, Åke EdwardsonMöt mig i Estepona” och Britt-Marie MattssonVi tolererar inga förlorare”.
Alla författarna gjorde spännande framträdande om sina böcker. Jag blev verkligen jättesugen på att läsa samtliga böcker, för jag har inte läst någon av dem. Så nu vet jag vad som skall stå på min önskelista till jul.
Nu var det inte bara för att se och höra författarna, som jag var där.
Under kvällen delade också Hallandsposten ut sitt årliga kulturstipendium. En av stipendiaterna var Alice Trio, en musikgrupp med härliga rytmer i sin repertoar. Den andre stipendiaten var min käre make Ulf Häägg som fick stipendiet för sitt entusiastiska teaterarbete.
Efteråt blev vi bjudna på restaurang tillsammans med författarna. Vid min sida fick jag Åke Edwardsson och han visade sig vara en gemytlig man, så det blev några sena timmar med god mat och trevligt sällskap.
Ingen dag är den andra lik. Vissa dagar är väl en aning roligare...

Monika

5 kommentarer:

 1. Vilken spännande dag du haft, fin och välstrukturerad hemsida oxå.
  Skööön helg till Dig!
  Gunvi

  SvaraRadera
 2. Vilken skön och inspirerande kväll ni hade. Jag står i låååååång bibliotekskö för Elisabeth Åsbrinks bok.

  SvaraRadera
 3. Mimmimarie: Jag har ännu inte ställt mig i kön, får nog göra det nu:)Men det blir väl läsning någon gång framåt våren, kan jag tänka mig...

  SvaraRadera
 4. Vilken kväll!
  Låter hur underbar som helst.
  Du har nog varit så snäll i år så nog kommer Tomten att ge dig alla böcker som du vill ha.
  Jag hoppas då det :)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig dag du verkar ha haft, vad roligt! Och på tal om bokönskelista till jul. Själv tycker jag det är ett måste att åtminstone få EN bok i julklapp. Det hör verkligen julen till.
  Stort grattis till din man för det fina priset!

  SvaraRadera