Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

måndag 21 november 2011

Kulturias kafé och vilse i LaholmPå fredag den 25 november kl. 19 är det en ny kväll med Kulturias kaféKulturhuset i Halmstad. Jag sjunger sånger från några av Kvartersteaterns teaterproduktioner och berättar om pjäserna. Peter Björk kåserar över samhället och livet. Sedan blir det TVÅ NYA HEMLIGA GÄSTER!!! Vilka dessa gäster är avslöjas inte förrän på fredag...

Just nu pustar jag lite efter fyra intensiva och "juliga" dagar på Wapnö Julmarknad. Många besökare hos mig och så klart mängder med böcker till både nya och gamla läsare. Det är också väldigt trevliga hantverkare, som är mina grannar på marknaden. Vi är ett gäng som träffas en gång om året och tillbringar marknadsdagarna tillsammans.

Kvällen innan julmarknaden var jag i Laholms bokhandel och sjöng och berättade om bronsålder och mina böcker vid en lokal författarträff. Ost och vin (ja, inte vin till mig, jag körde ju bil!!!) och sedan kaffe och kaka. Det var spännande att lyssna på författaren Annika Bengtsson som berättade om sina böcker: Kråkprinsessan, Glömskelunden och Snökupan. Sedan var det också Björn Rosendahl och Catharina Ohlsson som läste dikter och berättade om sin gemensamma diktsamling som går under namnet Kättaren och Faunen. Vackra och tänkvärda dikter. Det är fantastiskt att se dessa två poeter tillsammans. Ett samarbete över generationsgränser. Det skiljer sextio år mellan Björn och Catharina.

En riktigt härlig författarkväll som avslutades med att jag skulle köra hem och lyckades med det nästan helt otroliga att köra vilse i lilla Laholm. Jag snurrade fram och tillbaka i kolmörkret och smala gränder. Något uppskakad kom jag så småningom på rätt kurs och kunde styra bilen mot Halmstad.

Tänk vilka upplevelser man kan få som författare!


Monika

6 kommentarer:

 1. Måste skärpa mig med mitt skrivande, men det är så många saker som lockar ibland!

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt att se fram emot både för dig, de övriga och åhörarna:-)

  Det där mörkret kan spela spratt med en ibland - skönt du kom hem igen i rimlig tid ändå.

  SvaraRadera
 3. Jag som trodde att det var fullkomligen omöjligt att komma vilse i Laholm...
  kram E

  SvaraRadera
 4. Låter hur intressant som helst.
  Syns att jag bor så långt ifrån. Vore JÄTTE intressant att få vara där och lyssna.
  Psst...jag har börjat att läsa din bok och jag kan säga att jag gillar det jag läser.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Förra veckan kunde jag inte, men idag... hoppas vi ses :)))
  Hälsningar Halina

  SvaraRadera