Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

lördag 26 november 2011

Hemlig gäst var Alf Hambe och Teater ImproJust nu gör jag en liten paus i gardinstrykandet. Brukar alltid hänga upp julgardiner i köket till första advent. I kväll skall det lysa från adventsstakarna som plockats fram ur förrådet.
I går kväll var det inte gardinstrykande utan andra kvällen med Kulturias kafé. Jag sjöng och berättade om Kvartersteaterns föreställningar och Peter Björk kåserade över vårt alltmer större beroende av kvalitetssäkrande, den nedlagda barnbyn Skå och Kvartersteaterns väl och ve.
Vem var då de hemliga gästerna?
Nu kan det avslöjas att den första hemliga gästen visade sig vara tre fysiska personer. Den kände vispoeten Alf Hambe som sjöng några av sångerna ur hans rika sångskatt. Alf blev ackompanjerad, på gitarr, av Halmstads kommuns snart avgående kulturchef Sigge Ohlsson samt fiolspelande musikern Margareta Sköld. En fantastisk musiktrio som uppstod enbart för denna kväll!
Den andra hemliga gästen var inte heller en utan sex personer. För ett enda framträdande, under Kulturias kafékväll, återuppstod teatergruppen Teater Impro som gör direktimprovisation på scenen. Publiken fick vara med och styra vad gruppen skulle göra. En svår konst för skådespelarna, som inte har en aning om vad de skall framför a när de kliver upp på scenen. Men roligt blev det, och många skratt.
Den 22 januari återkommer Kulturias kafé med mig och Peter samt två nya hemliga gäster.

Och nu över till något helt annat.
I går fick jag ett mejl från en av mina läsare som älskar mina böcker om Fry (jo, fick faktiskt ett mycket positivt mejl dag också, får väldigt mycket sådana mejl och blir alltid lika glad!)
Så här fint har hon bl.a. skrivit om mina böcker i sin blogg:
Jag blev barnsligt förtjust i Monikas historia. För det andra njöt jag av ett härligt okomplicerat och vackert språk. Fantasy? Nej, oehört vacker fantasi. Jag gillar verkligen alla de karaktärer som Monika beskriver så måleriskt. I första boken slår det mig hur kraftig avundsjukan är bland människor. Hur blind människan kan bli i sin strävan efter makten…”
Det här är bara lite av Strandskatans mycket uppskattande ord. Besök gärna Strandskatans blogg och läs hela texten. Passa också på att titta på hennes underbara foto. Hon är en väldigt duktig fotograf.

Jag blev lite tårögd när jag läste de positiva ord.

Trevlig första advent!

Monika

4 kommentarer:

 1. Ja, det verkar ha varit en mycket givande kväll. Aldrig sett improviserad teater, verkar kul. Förstår att det kräver mycket av skådespelarna.
  Visste inte (eller så har jag glömt, mitt minne har pillren bråkat med) att du sjöng. Så det är två saker du gör som jag skulle vilja kunna göra: skriva och sjunga.
  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 2. Åh vad roligt med fin respons. Grattis!

  SvaraRadera
 3. Du ska ha all bra respons du bara kan få.
  Jag är helt såld på din första bok. Jaja...nu har jag inte läst ut den än men jag gillar det jag har läst :)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Camilla, så kul att du gillar Solbarnet!:)

  SvaraRadera