Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

fredag 26 mars 2010

Igelkottens elegans och penséer


Traditioner följer ständigt årets växlingar. Idag har jag följt en av mina traditioner som består av att köpa 10 penséer, så här en liten tid före påsk. Två hamnar i "lilla dörrkrukan" tillsammans med en fin gul minipåsklilja. "Lilla dörrkrukan" står vid min entré året om och befolkas av lite olika växter. Under vintern har den härbergerat en ljungplanta och framåt sommaren kommer jag att byta penséerna mot en pelargon. De övriga åtta penséerna skall till den grav som jag vårdar på kyrkogården. Den graven har jag besökt sedan 1964. Det är min mormors grav och sedan några år tillbaka också mina föräldrars. Många gånger genom åren har jag sett mina föräldrar ge sig iväg för att följa traditionerna. Nu är graven mitt ansvar och min tradition.
Läser "Igelkottens elegans" av Muriel Barbery. En bok som jag har varit nyfiken på länge. Många har pratar sig varma för den. Ett spännande upplägg med den buttra portvaktsfrun i Paris som gömmer sin inre rikedom bakom en fasad av våra fördomar.

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag vet inte varför jag inte kan komma till denna sida när jag trycker på adressen som du skriver på min sida. Jag har en sparad och där kommer jag in hit. Penseèr är en söt blomma men de står väl inte så länge. Jag ser inga bilder på din sida,bara röda X. Är det min dator där är fel på eller? Ha det bra.Kram/Anita

    SvaraRadera
  2. Hej igen. Nu kom bilderna.Det tog väl bara lite tid.Jag som har för bråttom,som vanligt.

    SvaraRadera