Böcker av Monika Häägg

Böcker av Monika Häägg
Solbarnet, Månguden, Isvintern, Kungsgården, Jag spelar min roll, Grevens slott,Varulvens spår, Mumiens skatt, Augustimörker, Völvans spådom

onsdag 17 mars 2010

Solbarnet


Min debutbok heter "Solbarnet". Den handlar om en föräldralös flicka som levde för 3000 år sedan. Hon levde under den tiden som vi kallar för bronsålder. Den gyllene och mytomspunna bronsåldern. Flickan som heter Fry är utvald av Solgudinnan och när hon blir anklagad för stöld av offergåvorna och dömd att bli det första människooffret på lång tid, visar hon övernaturliga krafter. Hon är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan.
"Solbarnet" är en spännande äventyrsberättelse med inslag av fantasy. Den går lika bra att läsas av ungdomar som av äldre. Så snart du kan följa med i en text så kan du läsa "Solbarnet".
Det finns inga skrifter bevarade från bronsåldern. Det vi vet om den tiden ser vi i hällristningar, utgrävningar av gravhögar, boplatser etc. De gyllene bronsföremålen som upphittats i gravar har gett namn till denna tid. Förmodligen var människorna ganska lika oss idag. De hade samma behov av mat, kärlek och trygghet som vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar