Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

fredag 28 november 2014

Sorgbägare av Annika Bengtsson


 
I morgon är det premiär för Halländsk Bokmässa på stadsbiblioteket i Halmstad.

Då är det också boksläpp för Annika Bengtssons senaste roman Sorgbägare. Eftersom jag och Annika båda två är styrelseledamöter i Hallands Författarsällskap, så hade jag förmånen, för några veckor sedan, att få köpa ett ex av boken innan den släpps.

Sorgbägare handlar om Caroline, som inte träffat sin mamma eller bror på trettio år. Hon bor ensam, men hennes pojkvän Ulf vill att de skall flytta tillsammans. Hon är tveksam till att satsa på ett förhållande. En dag ser hon plötsligt sin lillebror på gatan, och hennes sedan länge förträngda minnen vaknar åter upp igen.

 Sorgbägare är Annika Bengtssons sjätte roman, som hon också ger ut på sitt eget förlag Grim. Som titeln aviserar handlar romanen om sorg, men också kärlek. Caroline söker i sitt förflutna för att förstå vad som egentligen hände i den svåra uppväxten. Annika skriver väl och noggrant. Hon har ett gediget hantverk. Jag har gillat hennes tidigare romaner speciellt Kråkprinsessan, men även de andra, som bär på lite mystiska och mörka vardagshändelser. Även Sorgbägare har dessa drag, och kan rekommenderas.

Jag har tidigare skrivit om Mellan raderna ,Snökupan  och Och natten är lång och svår av Annika Bengtsson.

Monika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar