Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

lördag 9 februari 2013

Kulturias Boktips på Roots Café


Det blir lite sporadiskt med bloggskrivandet. Allting snurrar väldigt fort nu och bloggen får ligga lite på sparlåga. Denna vecka har jag varit presentatör på Kulturias Boktips, startat ett stort teaterprojekt som heter TreNollTvå och haft premiär med ”Evigt gröna sånger” som är mitt nya sångprogram. Det känns nästan som att det varit tre olika premiärer. Nu är det lite helg och jag andas ut.

Kulturias BoktipsRoots Café, Norre Port i Halmstad blev väldigt trevligt. Roots är en mysig mindre lokal med soffor och fåtöljer istället för vanliga stolar. Jag sjöng en del sånger från gamla teaterföreställningar och var också presentatör av de olika boktipsen.
 
Det var sju olika skådespelare som gjorde smakprov ur skönlitteratur, som små minimonologer.
Ett lite annorlunda sätt att göra reklam för läsning och böcker.

Under kvällen blev det Din stund på jorden av Vilhelm Moberg, Mitt liv som pingvin av Katarina Mazetti, Damen med hunden av Anton Tjechov, Johnny var en ung soldat av Dalton Trumbo, Sagan om meningen av Eva Moberg, Gudalik av Bo Sigvard Nilsson och till sist min absoluta favorit Boktjuven av Marcus Zusak.

Jag tror publiken uppskattade detta sätt att lära känna nya läsmöjligheter.

Monika

4 kommentarer:

 1. Låter väldigt trevligt och du har många gåvor. Sedan är det ju ett plus att få sitta bekvämt, inte kul att få träbak.

  SvaraRadera
 2. Monika, du är så underbart mångsidig! Så kreativ.

  SvaraRadera
 3. Du verkar ha fullt upp. Ja..då får bloggen "vila"
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Tittar in och önskar dig en fin Alla hjärtans dag. (Själv bryr jag mig inte vad det är för dag)

  Kram på dig

  SvaraRadera