Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

måndag 20 oktober 2014

Tjuvarnas Herre med Halmstads Kvartersteater


Den 15 november är det premiär på Tjuvarnas Herre med Halmstads Kvartersteater. Pjäsen, som bygger på Cornelia Funkes bok, har skrivits av Emelie Olsson, som också är regissör för denna ambitiösa föreställning.

Barn- och ungdomsromanen, som nu blir en familjeföreställning, utspelar sig i Venedig 2001 och kan beskrivas som en spännande nutida saga med inspiration från klassiker som Oliver Twist, Harry Potter, Bröderna Lejonhjärta och Peter Pan.
Berättelsen handlar om de tyska bröderna Prosper, 12, och Bo, 5, som tillsammans har rymt till Venedig för att undkomma den stränga moster Esther, som har fått vårdnaden om pojkarna efter deras älskade mors död. I Venedig har barnen funnit tillflykt i en gammal övergiven biograf tillsammans med tre andra unga rymlingar. Alla försörjs de genom den mystiskte Tjuvarnas Herres stölder. Venedigs främste privatdetektiv, Victor Getz, får i uppdrag att söka efter de försvunna pojkarna.

Under ett år har Emelie repeterat med sin ensemble och snart blir det premiär på Kulturhuset i Halmstad. Biljetter finns att köpa på ticnet.se och Halmstads turistbyrå.

Gå och se denna föreställning som är både spännande och välspelad. Inte minst för att Emelie Olsson är en av dessa unga tjejer som växt upp och startat sitt teaterliv i Kvartersteatern. Ett långsiktigt arbete, som kräver många år och en stor insats från både entusiastiska teaterpedagoger och eldsjälar, men som också haft ett bra ekonomiskt stöd från Halmstads Kommun. Till just den här föreställningen utgår ett projektbidrag, men det långsiktiga bidraget från kommunen, det som gett denna starka grund med många duktiga ledare, finns sedan ett par år tillbaka inte mer.

Och till sist, inte minst, gå och titta för detta kan vara Kvartersteaterns sista föreställning. Föreningen har under nästan trettio år producerat bort emot 280 teaterproduktioner. En imponerande siffra, som döljer tusentals människors engagemang. Men, eldsjälar lever inte av luft, och snart kanske inte detta fantastiska engagemang finns mer.

Monika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar