Böcker av Monika Häägg

Böcker av Monika Häägg
Solbarnet, Månguden, Isvintern, Kungsgården, Jag spelar min roll, Grevens slott,Varulvens spår, Mumiens skatt, Augustimörker, Völvans spådom

söndag 10 mars 2013

Visans dag med Visklubben Skeppet och vernissage


Februari och mars är årsmötenas tid. Det är då alla föreningar låter medlemmarna, i god demokratisk anda, godkänna det gångna årets verksamhet. Då väljs också den nya styrelsen.
I går var jag på ännu ett årsmöte. Visklubben Skeppet. En visförening som varje sommar gör en härlig visfestival i Steninge utanför Halmstad.

Efter årsmötet firades också Visans dag i Norden. Det blev mycket sång och gitarrspel.
Susanna Hillbom
Nästan alla i styrelsen och ytterligare några andra framförde visor och eftersom Evert Taube var huvudtemat så blev det många fina ”Evertvisor”.
Inger Stenersen Carlström och Kenneth Andersson
Eva Karlsson
Frida Broo
Jag passade också på att sjunga ”Brevet från lillan” när det senare under viseftermiddagen blev öppen scen. Då kunde jag inte låta bli. Som den sångnörd jag är så fick jag steppa upp på scenen en liten stund. Glad gick jag hem, fylld av sång och med en vis- och diktbok under armen. Boken är en samling texter av föreningens ordförande Susanna Hillbom. Den vann jag på lotteriet. Susanna har jag skrivit om förra året. Då var hon en av mina hemliga gäster på Kulturias Kafé.

Innan årsmötet var jag också på vernissage på Hedvigs galleri.
 
Härlig rakubränd keramik av Lisbeth Forsberg
Jonas Forsberg
och underbara akvareller av hennes make Jonas Forsberg. Det kom mycket besökare så det blev trångt på lilla galleriet, men det är ju bara trevligt.
Lisbeth Forsberg
Lisbeth har också sin keramik på Kaolin på Söder i Stockholm. Gå gärna och titta om du har vägarna åt det hållet.

Inte en dag utan kultur, brukar jag säga. Inte i går heller.

Monika

4 kommentarer:

 1. Så trevligt att ta del av! Älskar själv att sjunga just visor, Taube, Cornelis med flera. Just "Brevet från lillan" minns jag att jag sjöng i samband med en skolavslutning som barn. Tack för att du delar med dig av denna upplevelse.

  SvaraRadera
 2. Kultur ska göra folk friskare. Jag önskar hag orkade konsumera lite mer av den varan. Skönt att vistraditionen övelever i denna tid av Housemusik. Kram

  SvaraRadera
 3. En gång hamnade vi på samma vandrarhem med manliga Visans Vänner, vi fick äta resterna av deras mat, för det fanns inget öppet... Dessa män förstod inte, att vi var på trädgårdsresa: "Åker ni runt och tittar på gräsmattor??"

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar dag du hade. Jag brukar bara sjunga när ingen hör, ofta, efter att kunna gått långt enligt min musiklärare. Men jag var för blyg.
  Roligt att du också har samarbete med din son. Måste kännas härligt.
  Har läst bägge som du länkade till.

  Tack för din kommentar hos mig. Än är det mycket kvar att lära på den sidan men det går framåt.

  Ha en fin vecka.
  Kram

  SvaraRadera