Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

tisdag 17 april 2012

Spännande möte i Örebro

Nu är jag hemma igen från Bokmässan i Örebro. Lite trött, men full av många stora och små intryck. Samåkte med författaren Inga Holm från Skara. Vi har samarbete även på Bokmässan i Göteborg och nu blev sista delen av resan en trevlig tur med Inga. Vi hade monter bredvid varandra och hjälps åt med praktiska detaljer. Skönt med ett sådant samarbete! Dessutom hade Inga ordnat boende för oss båda hos hennes vänner Elsie och Åke. Fantastiskt gästvänliga människor som tog emot oss som prinsessor. Det blev både frukost och trevliga kvällar med vin och mat. Som vanligt lyssnar jag gärna på minnen och berättelser ur medmänniskors liv. Elsie och Åke bjöd på sig själva och det uppskattas.
Under mässdagarna fick jag många möten med både nya och gamla läsare. Det är alltid roligt att berätta om böckerna och få synpunkter både om skrivande och historiska händelser.
Givetvis blir det också möten med andra författare. Lena Hellström var min montergranne och hon är verkligen en fantastiskt kreativ person. Formgivare och kulturperson med många strängar på sin lyra. Hennes senaste bok heter Jag målar ängarna och handlar om konstnären Gerd Göran. Ett annat möte var med författarparet Ann-Catrin Emanuelsson och Khaled Salih. Deras debutbok heter Drömmen om Kurdistan. De belyser kurdernas politiska kamp för överlevnad och självstyre. Verkligen ett intressant möte.
Här ovan ser du bilder på Lena, Inga, Ann-Catrin och Khaled samt vårt gästvänliga värdpar Elsie och Åke.

Monika

8 kommentarer:

 1. Vad roligt, hade gärna varit där!

  SvaraRadera
 2. Som jag sagt förr - lite avis är jag på ditt kreativa liv och dina spännande möten. Men eftersom du verkar vara en så bra person förstår jag att du blir väl emottagen dit du kommer. /cathrin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Cathrin för att du tycker jag verkar vara en bra person, det glädjer mig:)

   Radera
 3. Låter som det blev en lyckad mässa.
  Hade gärna kommit om mässan hade varit närmare mig.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det låter som att du haft en rolig och givande helg. Jag hade ingen aning om att det fanns en bokmässa i Örebro förrän du berättade om den på bloggen här, för en tid sedan. Kanske kan jag åka dit till nästa gång. Det vore riktigt roligt och Örebro ligger trots allt mycket närmare mig än vad Göteborg gör ..!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena, den är inte lika stor som i Göteborg, men å andra sidan är Göteborgsmässan så stor att man knappt orkar gå igenom hela mässhallen. Det blir nästan för mycket...

   Radera
 5. Låter som att du har haft det toppen :)

  SvaraRadera