Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

måndag 19 september 2011

Vindruvornas tid
I min vinranka, som står lägligt på sydsidan intill husväggen, hänger nu stora klasar med blå vindruvor. Det är vindruvornas tid i slutet av september och nu får vi frossa på de goda druvorna. Det gäller att äta för tiden med druvor är kort. Det går ju inte att spara på vindruvor, vilket annars hade varit önskvärt. Tänk att kunna ta sig en klase framåt vintern när snön yr utanför husknuten. Då kan man, tyvärr bara drömma om de härliga druvornas tid.


I dag packar jag inför Bokmässan. Alla dessa små prylar, som förutom böcker, måste åka med i bagaget. Ibland undrar jag vad jag skall ha alla dessa "bra-att-ha-prylar" till. Men de kommer säkert till användning var enda en.


Nu är det bara mina egna privata prylar som jag också måste packa.

Här kommer det en varning för jag har fjolårets bokmässa i starkt minne. Då åkte jag ifrån hälften av mina kläder, vilket fick till följd att jag fick stå i samma tunika under alla fyra dagarna. Dessutom var det den gamla slitna som jag hade på mig när vi byggde i montern. Den hade jag verkligen inte tänkt att jag skulle traska omkring med under mässdagarna. Så nu skall jag se till att få med mig hela garderoben (eller åtminstone allt jag tänkt ha på mig!!!).


Monika

5 kommentarer:

 1. Vilken förmån att kunna odla vindruvor även om tiden är kort.

  SvaraRadera
 2. Oj, vad stora och fina de är:-)
  Jag har oxå haft vindruvor, men betydligt mindre - säkert beroende på klimatzonen (Dalarna).
  Ställ väskan med kläderna på dörrmattan!
  Lycka till med allt packande:-)

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga vindruvor! Vad spännande att packa inför bokmässan. Hoppas att du får allt med dig den här gången :)

  SvaraRadera
 4. Vindruvor! Så fantastiskt! Njut :) Och så himla förargligt att åka ifrån kläderna förra året! Nu är ju risken inte lika stor, du lärde din läxa :)

  SvaraRadera