Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

måndag 20 juni 2011

Svensk Bokhandels höstkatalog 2011För en vecka sedan kom Svensk Bokhandels höstkatalog i min brevlåda. En mycket tjock katalog med det mesta av böcker som kommer att ges ut under hösten 2011.
Jag har bläddrat igenom denna digra samling och tänkte berätta lite om vad som är på gång i bokbranschen, men det var inte lätt. Även om jag bara räknar upp namn på författare och inga titlar så skulle jag lätt fylla ett långt blogginlägg och ändå bara rört vid en bråkdel av utgivningen.
Men här kommer lite tips på vad som komma skall:
Moderspassion
av Majgull Axelsson, Skojarna i Örtagården av Arto Paasalina, Minnet av en smutsig ängel av Henning Mankell, Glasklart av Karin Wahlberg, Änglamakerskan av Camilla Läckberg, Himmel över London av Håkan Nesser, Änkans bok av Joyce Carol Oates, Ett gott liv av Ann Heberlein, Grand final i Skojarbranschen av Kerstin Ekman, Eldvittnet av Lars Keppler, Sågspån och eld av Vibeke Olsson, Kaffe med musik av Karin Brunk Holmqvist, Min kamp 3 av Karl Ove Knausgård, Sommaren utan män av Siri Hustved och nya romaner av Liza Marklund, Jan Guillou, Katerina Janouch, Martina Haag, Zinat Pirzadeh och många många fler.
Några nämnda men ingen glömd?
Och ändå har jag inte tagit med en enda barn- och ungdomsbok!!!
Oj, oj, oj, jag får nog titta igenom den där katalogen en gång till.

Monika

9 kommentarer:

 1. Det var ju en del att dregla över! tack för tipsen:)

  SvaraRadera
 2. Det är alltid mysigt att titta i den katalogen och "dregla över" som kommentaren här ovan skriver. Ibland får jag lite stresskänsla eftersom jag inte ens hunnit läsa alla böcker ens som kom 2010, men skönt att det aldrig blir boklöst i alla fall. Tänk vad hemskt om katalogen vore helt tom.

  SvaraRadera
 3. Spännande att se fram mot höstens allster:-)

  Är det bara författare som kan skaffa sig en sådan katalog??

  SvaraRadera
 4. Hej! jag läser ju inte så mycket ,bara en bok då och då. Just nu har jag läst En Ängel till låns. Det var en sann berättelse.Och ledsam,ungefär som när vi miste en liten släkting på ungefär samma sätt.Jag ville få en inblick i hur det var för föräldrarna.Nu blir det ingen mer bok förrän din kommer ut. Ha det bra.Kram/Anita

  SvaraRadera
 5. Jag har också smygtittat lite i höstens katalog. Det fanns väldigt mycket som jag ville läsa bl a Jonathan Franzén Frihet har jag spetsat in mig på.

  SvaraRadera
 6. Då vet man vad man ska göra i höst... :)

  SvaraRadera
 7. Ojojoj...det finns så mycket bra som man vill läsa.
  Hur ska jag hinna med alla?
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Ebba, katalogen finns att köpa på Svensk Bokhandels websida för alla som är intresserade. Jag tror den kostar 75:-. Vår-, sommar- och höstkatalogen ingår i prenumerationen på tidningen Svensk Bokhandel.

  SvaraRadera
 9. Oh - vad bra att jag fick veta det:-) Tackar o bugar ödmjukt!

  SvaraRadera