Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 5 juni 2011

Omflyttning på altanen och liv i holken

Igår gjorde jag en liten omflyttning på altanen. Vände stolar och bord åt ett annat håll och ställde solsängen (som då och då står inne på altanen för där är det så bra att ligga och vila och läsa).

Solsäng är ju ett dumt ord. Jag som inte solar borde väl inte ha en solsäng. Nej, solsängen står inte i solen, den står i skuggan. Alltså är den en skuggsäng. Tänk att gå till affären och be att få titta på en skuggsäng. Vad säger de då? Tyvärr har vi inga sådana i lager, eller?

I päronträdet utanför altanen hänger fågelholken. Just nu är det liv i holken. Familjen Talgoxe är förnärvarande trångbodd. Men snart lyfter de små liven och ger sig ut i världen. Kanske idag? Eller om några dagar. Då blir det tyst igen. Fast jag gillar de högljudda ungarna.


De får gärna gasta ett tag till!


Monika

10 kommentarer:

 1. Ha,ha ja, jag ligger numera också i skuggan soliga dagar! :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk idyll! Måste ge massor med inspiration :) jag är också en skuggmänniska vid varma dagar!

  SvaraRadera
 3. jag hade behövt en skuggsäng idag...det var sanslöst varmt i Tylösand!! så fint du gjort, det gäller att se till att man trivs.

  SvaraRadera
 4. Ja skuggan är att föredra nuförtiden. Vilken härlig hörna.

  SvaraRadera
 5. En skuggsäng ska det vara annars får det vara:-)

  Familjen Talgoxe får mig att tänka på sången: "Små, små fågelungar inte flyga kan, bara ..." Den är vemodig på något sätt.

  SvaraRadera
 6. Vad snyggt du har, och vilken utsikt.
  jag solade jämt och ständigt under många år, och var brun som en pepparkaka. Då var det solariets förtjänst, men idag dissar jag solen, och bär till och med solhatt när jag jobbar i trädgården.
  Skuggan har blivit min kompis, och vaggstolen som hänger i trädet är utkiksplatsen över stora gröna ängar, och stället där jag har översikt över alla trädgårdsland.
  Ikväll kom Herr räv på besök, och häromdagen lunkade en stor grävling över tomten. En svartvit flugsnappare bor i tallen mot skogen, och blåmesarna bor i trädet intill. jag älskar att bo mitt i alltihop, mellan skogar, berg och ängar som ständigt är fyllda av älgar, rådjur och rävar.
  på himlen syns siluetten av en stor örn(vi har tre stycken som avlöser varandra) och när jag skjutsar ungarna på mornarna ser vi en kärrhök leta mat.

  SvaraRadera
 7. En skuggsäng låter fantastiskt härligt. Där borde man få riktigt skön tid för att läsa.

  SvaraRadera
 8. Vad fint di har det där.
  Tror jag det att du trivs där.
  Men nog skulle jag flyttat sängen till solen.
  Det heter ju som sagt, en SOLsäng ;)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Razaha: Vilken fantastisk natur du har runt omkring dig. blir lite avundsjuk. Men jag har ju lite fåglar och en och annan igelkott i trädgården så jag får nöja mig med det!
  Sedan verkar det som att SKUGG-säng är det som de flesta gillar. Är det bara Camilla som vill ha SOL-säng?

  SvaraRadera