Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

torsdag 1 april 2010

Påsktanter


Skärtorsdagens eftermiddag.
Dagen före den stora mathelgen. Stressade människor storhandlar inför påskens mathögtid. Sill, ägg, lax, jansson och fyllda godisägg. Små påsktanter knackar på dörrarna med en liten korg på armen. Fräkniga näsor och huvuden med huckle. Nyss var det mina barn som var de små rara tanterna. Eller kanske inte nyss, det är ganska många år sedan de små liven traskade iväg och besökte grannarna. En gång var Anton en påsktupp med fin näbb och röd kam på huvudet. Han tyckte väl att han inte kunde vara en "tant". Han var ju en stor pojk!

Jag gjorde, för några år sedan, ett påskkort av ett gammalt foto på min mormor och morfar. Två unga glada människor i en grönskande vårbacke. Några år efter fotot var taget fanns inte min morfar mer. Han dog innan min mamma fyllt ett år. Mormor fick jag däremot uppleva i tio fina år.

I kväll är det Blåkullabesök. Önskar alla en riktigt trevlig, lugn, mysig påskhelg med massor av bokläsande!

3 kommentarer:

 1. Här försvann mitt inlägg, plötsligt var jag på privat surfing. Någon knapp till vänster ställer till det ibland.
  Okej:
  Jag var också en liten påsktant en gång. Jag och min kompis fick frågan av en "elak" gubbe om våra föräldrar visste att vi sprang runt och tiggde pengar. Vi sprang hem. Klart föräldrarna visste,vi var ca 7 år. Och vi tiggde inte pengar, vi ville ha godis. Jag minns att mamma blev ganska arg på gubben.

  GLAD PÅSK
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj så fin tavla, kunde vara en Zorn i akvarell.
  Du är verkligen mångsidig, jag skall läsa ditt Solbarn och kanske sen uppföljaren, du är väl på bokmässan i GBG i sept, skulle vara trevligt att träffas.

  SvaraRadera
 3. Javisst är jag på Bokmässan i Göteborg. Du träffar mig i Monkalands monter!

  SvaraRadera