Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

torsdag 29 april 2010

Resa med böcker


Så avslutar jag strandsäsongen med en härlig och somrig morgonpromenad. Från 1:a maj är inte min fyrbente vän, Solo, välkommen så då upphör jag också med besöken. I september är jag tillbaka igen. Nu skall alla glada badgäster inta de fyra mil sandstrand som omringar Halmstad.

Morgonen bjöd också på ljumma vindar och när jag kom hem såg jag att päronträdets blommor är på väg att slå ut. Det är nästan två veckor senare än förra våren. Vi har verkligen haft en isvinter i år!

I morgon är det Valborg och då reser jag med tåg till Gävle. Under resan tänker jag avsluta "De fattiga i Lodz" och några ungdomsböcker får också följa med i packningen. På 1:a maj är jag i Uppsala och upplever Majmiddag hos min son på Östgötanationen.

4 kommentarer:

 1. Kul att höra att det inte bara är jag som utnyttjar restid till att skriva. Min bok "Kinesiska Draken" skrev jag på hotellrum och flygplatser i Finland när jag reste runt där i två veckor och föreläste. Ha det så mysigt i Gävle. Kramisar Kim

  SvaraRadera
 2. Vad kul med en första maj i Uppsala! Jag var med i GH:s nation och brukade alltid servera vid 1:a maj lunchen. Den var till för prominenta f.d. GH:are och tanken var att de skulle skänka en slant till nationen. Efteråt satt vi i köket och festade på resterna. Det var härliga tider det!

  SvaraRadera
 3. Monika, är det Tylösands sandstrand du menar? Vet inte om jag sagt det tidigare, men jag tillbringade flera somrar i Halmstad och Tylösand, mellan åren 1997-2002. De kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

  SvaraRadera
 4. Annika: Det är verkligen en fantastisk byggnad och en trevlig upplevelse med maj-middagen. Jag förstår att du har många minnen därifrån.
  Jenny: Tylösand och Frösakull (som är fortsättningen på stranden) är den vackraste strand jag vet. Jag tillbringade mina barndoms somrar där men vi har 4 mil strand i kommunen så jag brukar gå till den närmaste som för mig är den Östra stranden. Det är också en mycket fin sandstrand med vacker utsikt över Laholmsbukten.

  SvaraRadera