Lyckebo och Jul på Lyckebo

Lyckebo och Jul på Lyckebo

fredag 16 april 2010

De fattiga i LodzNu är det äntligen min tur att läsa Steve Sem-Sandbergs: "De Fattiga i Lodz". Jag reserverade den på biblioteket i början av januari och nu har jag fått avisering om att det går bra att hämta den. Det har varit många i kön framför mig och dessutom är det en tjock bok som de flesta tar god tid på sig att läsa. Nu skall jag bara avsluta "Vargbröder" av Michel Paver och "Flykten från Berganien" av Eva Ibbotson. Till dessa två återkommer jag med en kommentar.

I min trädgård har rabarberna redan hunnit en bra bit. Om någon vecka kan jag skörda och göra en liten rabarberpaj. Krusbärsbusken är nu helt grön och de röda tulpanerna fortsätter att lysa upp min tillvaro.

3 kommentarer:

  1. Rabarber - det ser riktigt fint ut. Kan inte tänka mig att jag har några späda rabarber än ute på ön. Börjar i alla fall längta ut när jag ser dina vårbilder.

    SvaraRadera
  2. Rabarberna har en otrolig växtkraft. Det tittar upp ur jorden och på nästan ingen tid alls har de hunnit bli riktigt stora. Jag blev mycket förvånad när jag tittade på dem i går och upptäckte att de hunnit så långt redan. Det var ju inte så länge sedan landet var täckt av snö och is.

    SvaraRadera
  3. Wow!! Redan?! Här råder fortfarande vinterkyla, även om vi tills alldeles nyligen kände förnimmelse av våren.

    SvaraRadera