Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

tisdag 13 april 2010

Cykeltransport


Det är härligt nu när våren är fast förankrad i luft och mark. Cykelturer är t.ex. inte längre något problem. Det är bara att lyfta fram det lättframkomliga fordonet och sedan susar man i väg med ett muntert surrande ifrån hjulen. På några minuter har jag transporterat mig både till frisören och biblioteket.
Besöket hos frisören var nog rekordsnabbt. Jag gick tittade in genom dörren. Det var ledigt. Jag satte mig i stolen och blev med en väldig fart insvept i ett grått skynke. Håret kammades ut och duschades (10 sekunder i denna del!). Saxen sa knips, knips ett fåtal gånger och sedan åkte det grå skynket av sammtidigt som jag fick en snabb blick i en backspegel. Reste mig ur stolen och räckte över pengarna och var sedan raskt utanför dörren. /5 minuter allt som allt/!

Biblioteket har ett helt annat tempo. Idag skulle jag bara lämna tillbaka en kasse med böcker och sedan ta en liten titt in bland hyllorna. En liiiiten titt kan bli en ganska låååång titt. Jag tror att böckerna ropar från hyllorna. Jag är nu ganska säker på att det är så. Jag kan inte gå förbi en hylla utan att jag måste stanna. / 1 timme allt som allt/!

Något nytaget foto på mig efter frisörbesöket finns inte. Jag bidrager istället med min nyfriserade hund! Där var det ingen snabbvisit! Dessutom försvann halva hunden
/2 timmar allt som allt/

3 kommentarer:

  1. Nästa vecka ska jag klippa mig, min Tickie blev klippt, eller snarare rakad förra veckan och ser nu ut som en nakenhund. Ja du har förmodligen sett henne på min blogg. Hon är så lycklig över att slippa den långa pälsen. Undrar om jag också kommer att vara lycklig om jag vågar ta steget att klippa mig kort...

    SvaraRadera
  2. Det där med att klippa sig är ett kapitel för sig. Jag har i mitt liv, för det mesta, haft långt hår men då och då har jag fått för mig att klippa det kort. Varje gång har jag ångrat mig! Nu går jag inte så ofta till frisören men fick en tillsägelse att jag bör gå lite oftare än en gång om året. Det blir ingen skillnad i hur det ser ut men håret mår mycket bättre!

    SvaraRadera
  3. Men Monika: Fem minuter! Det var väl rekord. Det tar minst en timme för mig att toppa mitt hår. Du gör rätt i att spara håret - det finns inget jag ångrat som de få gånger jag klippt håret kort, det är inte jag då.

    SvaraRadera