Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

måndag 15 juli 2013

Stonehenge, Morden i Midsomer, Morse och England


Jag har haft en bloggpaus och rest till England. Efter en nattlig och mörk resa genom Tyskland blev det bonus med Dovers vita klippor som steg fram ur dimman.
England är vänstertrafik och mycket trafik. Efter första morgonens trafikchock var jag väldigt glad för att jag hade en privatchaufför som körde som en hel engelsman. Köra själv i den trafiken och på vänster sida, nej tack, det avstår jag gärna ifrån.

Nästan tio dagar i strålande sol blir mycket intensiva dagar. Att bo mitt i ”Morden i Midsomer-kuliss” är bara det en stor upplevelse. By efter by som hämtad ur den populära serien. Jag bara väntade på att kommissarie Barnaby skulle kliva fram bakom de gulfärgade stenfasaderna eller sitta på närmaste pub med en pint.

Stonehenge med sina gigantiska stenar blev en magisk upplevelse även om solen förmodligen bjöd på över fyrtio grader, när jag var där, mitt på dagen och ingen skugga att slinka in och gömma sig i. Men det var verkligen en magisk upplevelse för en forntidsälskare.

En liten avstickare, till Wales fantastiska gröna kullar med betande får, fick mig att drömma om en resa som bara stannar i Wales. Det får nog bli nästa besök på de Brittiska öarna.

Oxford och Cambridge var otroligt imponerande med sina gamla universitet.
Där blev också besök på både Tolkiens stampub Eagle & Child och några av kommissarie Morse inspelningsplatser.
Puben Old Bookbinders är med i första avsnittet om den välkände polisen. Jag tror jag måste göra en liten nostalgisk tripp och se några gamla avsnitt ur serien.

Mängder av intryck blir det på en intensiv resa.  Slott och borgar är det gott om och de engelska trädgårdarna är väldigt inspirerande och vackra.  Och de finns överallt. Det är bara att köra runt nästa vägkrök eller bakom någon gigantisk häck. Så ligger slottet där och väntar.Idé till böcker? Ja, mängder av idéer.

Monika

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Jag har promenerar på Dovers vita klippor med en ung engelsman när jag var ung...

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar resa du gjort. Och fina bilder du delarmed dig. Har aldrig varit i England. Hade n jobbchans en gång men tackade nej. Dumt idag det.

  Ang min trötthet, jag har varit hos specialist men de gör inget, har själv tagit kontakt med Akademiska i Uppsala men samma svar där så det är bara att sova på.

  Ha det fint i sommarvärmen

  Kram

  SvaraRadera
 3. Wow...vilka bilder. Och vilken resa du varit på.
  Den resan hade man inte tackat nej till.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar trevlig resa du har varit på. Ja kommissarie Barnaby har man ju sett ett antal gånger. Vilka fina foto du tog. Roligt att du visar dom för oss. Ha en bra dag.Kram/Anita

  SvaraRadera