Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

onsdag 9 november 2016

Isvintern i ny skepnad

Min tredje bok om bronsåldersflickan Fry har nu utkommit i ännu en ny skepnad. I juni blev boken e-bok och nu finns den också att köpa som mjukpärm/pocket. 2010 utkom den med hårdpärm och det finns fortfarande ett fåtal ex kvar att köpa.
Isvintern är tredje delen och fortsättningen på Solbarnet och Månguden. Fjärde och sista delen heter Kungsgården.
Handlingen utspelar sig under bronsåldern i Halmstadstrakten och södra Halland. Hela serien handlar om en föräldralös flicka som är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan. Mellan Solgudinnan och Månguden pågår en kamp om vem som är den största guden, men egentligen är det människornas kamp om makten över området, som idag kan jämföras med södra Halland.
I tredje boken blir det vinter och väldigt kallt. Fry blir jagad av vargar, men räddad av den starke främlingen Tore som välkomnas på kungsgården. Men Mångudens tjänare Ulv hyser tvivel om Tores avsikter med sitt besök.
Isvintern och de andra böckerna kan läsas av både ung och gammal. Jag har haft mycket vuxna läsare till denna bokserie som är skriven för ungdomar. Ibland har hela släkter läst den, från gamla mormorsmor till minsta barnbarnsbarnet på tolv år. Jag ser också ofta att serien används som högläsning.
Nu finns tredje boken som pocket, liksom Solbarnet som är första delen.


Monika

Isvintern som mjukpärm/pocket hos Adlibris/Bokus/CDON

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar