Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

Lyckebo, Jul på Lyckebo och Vår på Lyckebo

söndag 7 augusti 2016

Gyllene sonen av Pierce Brown


Jag har tidigare läst Rött uppror av Pierce Brown. Första delen i en sience fiction-trilogi. Nu har jag också läst Gyllene sonen, som är andra delen.

Gyllene sonen handlar om Darrow, som växte upp som en av de Röda under jord på planeten Mars. Under hela sin uppväxt visste han inte att planeten var koloniserad och att det går att leva ovan jord. Människorna är uppdelade i olika färger, där Röda är lägst stående och de Gyllene är den styrande klassen. De Röda sliter hårt med gruvarbete och dör tidigt. I första boken ansluter sig Darrow till rebellgruppen Ares söner. Han blir den Gyllene Darrow au Andromedus och blandar sig med de allra främsta familjerna. Planen är att han ska infiltrera systemet inifrån. Han skaffar sig Gyllene vänner som är beredda att offra allt för honom, men han vet också att han kommer att svika sina vänner.

De här böckerna är riktigt spännande. En slags framtida klasskamp – fattiga mot rika. Mycket text, men med en spänning som ständigt är närvarande, och med många tvära kast där knappt läsaren hinner med i den snabba och oförutsägbara utvecklingen. Vem är vän och vem är fiende? Darrow är en superhjälte, men kommer han att vinna? Jag ser framemot att läsa Morgonstjärnan, sista delen i trilogin, som utkommer i oktober.


Monika

Gyllene sonen hos Adlibris/Bokus/CDON

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar